Gå til sidens hovedinnhold

Krever 10 mill. av boligbaroner

Forretningspartner begjærer arrest i radarparet Ims og Wiiks eiendeler.

Indiskfødte Tony Bansi har via sitt selskap Blystadlia Fysioterapi AS, begjært arrest i Nunkun-gründerne Bo Christer Wiik og Per Karsten Ims personlige verdier.

NA24 - din næringslivsavis

Les mer om NunKun-gründerne: De ukjente boligbaronene

Arrestbegjæringen skal behandles i Oslo byfogdembete 22. og 23 januar, men allerede tirsdag møtes partene i forliksrådet.

Omstridte millionærer
Saken gjelder en forretning Bansi gjorde med Ims og Wiik tilbake i 2001, da han spyttet inn 2,8 millioner kroner i et boligbaronenes mange eiendomsprosjekter.

- Jeg har kjent disse menneskene over lang tid, Per Karsten var pasient hos meg og vi hadde en felles interesse i meditering, forteller terapeuten, til NA24.

Ims og Wiik har på 2000-tallet blitt mangemillionærer på blant annet den omstridte borettslagsmodellen, og bare i 2005 skal forretningspartnerne ha håvet inn 145 millioner kroner i ren fortjeneste fra leilighetssalg, ifølge tall fra Dagens Næringsliv.

- Brudd på aksjonæravtale
Advokaten som representerer Blystadlia Fysioterapi AS, Sissel Bache, sier til NA24 at det i desember 2006 ble inngått en aksjonæravtale knyttet til et selskap eid av Ims og Wiik, Nariman Eiendom AS, hvoretter Blystadlia Fysioterapi AS overtok 33,33 prosent av aksjene. Verdien på aksjeposten ble da avtalt til 9,6 millioner kroner.

- Vi mener det har vært et brudd på aksjonæravtalen og min klient mener å ha et krav på 9,6 millionene pluss renter, forklarer advokat Sissel Bache.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Bestrider kravet.
I dag derimot, står Nunkun Invest, nå Nordisk Eiendomsforretning, oppført med 100 prosent av aksjene. Dette kan ikke Ims og Wiiks advokat, Hans Eide Aarre, forklare.

- Det kan jeg ikke forklare. Blystadlia kan ha kommet inn på aksjonærlisten ved en feil, sier Aarre og legger til at han ikke kjenner årsaken til dette nærmere.

Han bestrider på vegne av sine klienter kravet fra Blystadlia Fysioterapi og har i stedet tilbudt motparten en rekke andre alternative løsninger i forkant av forlikssaken, uten at de har blitt godtatt.

Håper på løsning
- Man kan ikke ta utgangspunkt i en verdsettelse fra halvannet år tilbake i tid. Næringseiendom har kanskje falt 20 prosent det siste året, i tillegg til at selskapet har hatt utgifter som må trekkes fra, sier advokaten.

Både fysioterapeutens advokat og advokaten til Ims og Wiik sier de håper saken vil løse seg under forhandlingene i morgen, slik at den ikke drøyer så lenge som til arrestbegjæringsbehandlingen.

- Jeg kan ikke se at de har noe sikringsgrunnlag i denne saken. Jeg ser mer på dette som et forsøk på å presse frem et forlik, sier advokat Aarre.

En annen profilert eiendomsbaron som har gjort forretninger med NunKun-gutta er kjendismegleren Petter Andreas Poppe. I sommer ble det kjent at han har solgt halve meglerselskapet sitt til nettopp NunKun.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken