Gå til sidens hovedinnhold

Krever garanti fra Warloe

Ap krever en skriftlig garanti fra byrådsleder Henning Warloe (H) i Gaia-saken, og truer med å bytte ham ut.

- Warloe bør beklage det som skjedde og akseptere at det var i strid med bystyrets vedtak. Dessuten bør han garantere oss at han neste gang lyder bystyret. Og den garantien bør være ganske sterk, sier Ohnstad til Bergens Tidende.

Bråket startet før helgen, da Warloe på Gaias generalforsamling støttet et forslag fra Frp-ordfører Terje Søviknes i Os kommune om at behandlingen av fusjonen mellom Gaia og HSD måtte utsettes på grunn av budet fra britiske Arriva.

Både gruppeleder Terje Ohnstad i Arbeiderpartiet og flere andre opposisjonspolitikere reagerte kraftig på at Warloe stemte for utsettelse, og mener dette er et klart brudd på bystyrets vedtak om å si ja til den planlagte fusjonen.

Nå er det innkalt til ekstraordinær generalforsamling i Gaia 17. juli, der fusjonen skal behandles på nytt. Det er i denne forbindelse Ohnstad krever garanti fra Warloe at han denne gangen vil stemme slik bystyrets flertall har pålagt ham.

Ohnstad understreket at dersom en slik garanti ikke kommer, vil Ap be bystyret vedta at en annen skal representere kommunens interesser på generalforsamlingen.

Ap-gruppelederen sier videre til bt.no at de uavhengig av hva Warloe velger å gjøre, trolig vil fremme mistillit mot byrådet. Et slikt forslag, som ikke kan behandles før på bystyremøtet 18. september.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her