Gå til sidens hovedinnhold

Krever Nokas-løslatelse

Nokas-forsvarer Ellen Holager Andenæs krever at hennes klient, Thomas Thendrup, blir løslatt etter nyheten om utsettelse i ankesaken.

Forsvarerne i Nokas-saken er delt i to på hvorvidt utsettelsen av ankesaken i Nokas er positiv eller ikke.

Nokas-saken skulle etter planen ha begynt i Gulating lagmannsrett 20. mars. Tirsdag informerte lagdommer Daniel Lunde partene om at saken blir utsatt på ubestemt tid. Den vil uansett ikke komme opp før sommerferien.

- Opprørende
- Jeg synes det er ganske opprørende at saken nå utsettes, kun fire uker før den skulle starte, sier advokat Ellen Holager Andenæs til TV 2 Nyhetene.

Hun vil nå begjære sin klient løslatt fra varetekt, uansett om han blir funnet skyldig eller ikke når dommen faller fredag klokken 12.

Delt i to
Enkelte av de Nokas-tiltalte har sittet i varetekt i så lenge som 2,5 år. Til tross for utsettelsen på ubestemt tid, mener noen av advokatene at det er bra at saken nå blir utsatt.

- Jeg mener at de tiltalte har krav på å kunne gå gjennom bevisene før saken starter opp på nytt, sier Furuholmen til TV 2 Nyhetene.

Årsaken er at lagmannsretten ikke mener det er forsvarlig av hensyn til rettssikkerheten å starte ankebehandlingen allerede 20. mars. Da saken ble forhåndsberammet i lagmannsretten, trodde man at tingrettsbehandlingen skulle bli ferdig før nyttår. Det skjedde ikke. At saken har tatt lenger tid enn forventet, har ført til flere problemer som lagmannsretten nå tar konsekvensen av.

TV 2 Nettavisen er til stede i Nokas-rettssalen fredag klokken 12. Følg domsavsigelsen direkte på web-tv.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken