Gå til sidens hovedinnhold

Krever slam-svar

Oslo Havn KF innkaller Secora til hastemøte.

I en pressemelding fra Oslo Havn KF innkalles det statlige firmaet Secora inn på teppet.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi viser til fremsatte påstander om påstått ulovlig slamdumping fra Secora i dagens VG og ønsker å understreke at innholdet i disse påstandene er et brudd på prosedyrer og fullstendig ukjent for oss, skriver havnevesenet i pressemeldingen.

Oslo Havn KF har innkalt Secora til et møte i dag for å få en fullstendig redegjørelse om alle forhold.

- Vi ser meget alvorlig på innholdet i disse påstandene. Dette er eventuelt et brudd på prosedyrer i miljøoppryddingsprosjektet. Vi er overrasket over innholdet i påstandene da det som er gjengitt er fullstendig ukjent for oss som tiltakshaver. Vi har derfor innkalt Secora til et hastemøte for å få alle fakta på bordet, sier prosjektleder Torild Jørgensen.

Forrige uke ble Secora, som vant anbudet om å rense Oslofjorden og bygge ut dypvannsdeponiet ved Malmøykalven, innkalt på teppet hos eieren Fiskeridepartementet, etter at det kom frem at toalettene ved flere anledninger hadde blitt tømt rett i badevannet. Minst 20.000 liter kloakk skal ha gått i vannet. Nå hevdes det at firmaet har dumpet urenset slam ut i fjorden.

- Da Secoras redegjørelse foreligger vil Oslo Havn KF vurdere hva som gjøres videre i saken. Inntil da har Oslo Havn KF ingen ytterligere kommentarer, opplyser Oslo Havn.

Reklame

Best i test påskeegg 2021