Gå til sidens hovedinnhold

Krever Vestre Vollene-lov

Stortingsrepresentanter fra regjeringspartiene krever at regjeringen lager nye lover for å unngå at naturperler som Vestre Vollene blir solgt til private.

- Vi imøteser at regjeringen kommer tilbake til Stortinget med en vurdering av ulike tiltak for å sikre offentlig eie av slike eiendommer, sier Heidi Sørensen, som sitter i energi- og miljøkomiteen for SV, til TV 2 Nettavisen.

Dermed er det klart at stortingsrepresentantene fra regjeringspartiene sterkt beklager at regjeringen ikke klarte å sikre seg «Hardangerviddas indrefilet», Vestre Vollene» i november.

Den 146.000 dekar store eiendommen Vestre Vollene i Vinje kommune på Hardangervidda ble solgt for 111 millioner kroner til Stavanger-mannen Folke Hermansen til tross for heftige protester fra Vinje kommune, Høyre, Venstre og friluftsorganisasjoner.

- Gjorde sitt beste
Men Sørensen, som er oppnevnt som saksordfører for behandlingen i energi- og miljøkomiteen, synes ikke selv at innstillingen innebærer noen kritikk av regjeringen.

- Regjeringen forsøkte så langt den kunne med den myndigheten som den hadde. Regjeringen ville ikke drive opp prisen, sier Sørensen.

Nå ønsker hun en gjennomgang av konsesjonsloven på samme måte som regjeringen i sin tid gjorde i forhold til strandloven.

- Det er behov for å oppgradere konsesjonsloven fordi den gir myndighetene begrenset mulighet for påvirkning av bruk av utmarkseiendommene, sier Sørensen.

Høyre ruster opp
Stortinget skal diskutere salget av Vestre Vollene i dag, og Høyre vil gå knallhard ut mot regjeringens håndtering av salget. Regjeringen la inn et bud på 25 millioner kroner på naturperlen på Hardangervidda. Høyre synes beløpet er latterlig i forhold til de 30 millionene som regjeringen like etter valget la på bordet for å kjøpe strandlinje på Bygdøy.

- Budet på 146.000 mål for Vestre Vollene er fem millioner kroner lavere enn det regjeringen var villig til å betale for 4,3 mål og 66 meter strandlinje på Bygdøy, heter det i innstillingen fra representantene fra Høyre.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken