Gå til sidens hovedinnhold

Er krig virkelig bedre enn sex?

Ja, sier internett. Og ikke bare krig. Husarbeid, Turboneger og Mercedes SLR McLaren også.

Unge soldater påstår nå at kamphandlinger skal være bedre enn sex. En kan bare anta at det de mener er at å jage fienden er bedre enn en jage hånda. For alle vet innerst inne at det er ingenting som er bedre enn sex. Eller er det det..?

Mens jeg sitter og funderer over dette urspørsmålet, begynner minnene å strømme på. Min gamle kollega Christian Enger i TV 2 ramlet i sin tid spyende ut av et F16 etter en baksetetur og harket ut, mellom klumper av frokost og gårsdagens kebab, at «dette var bedre enn sex».

Jeg har ofte hørt av morsomme menn foran pissoaret at «den som tror sex er det beste i livet, ikke har vært skikkelig pissatrengt». Fansen mener Turboneger er bedre enn sex mens Hegnar Online proklamerer at Mercedes SLR McLaren er bedre enn lakenleken. Også Nettavisens egen Pål Nisja smører tykt på i sin anmeldelse av rollespillet «Mass Effect 2» - han mener spillet er både bedre enn sex og tøffere enn metal.

Hmm...

De katolske prestene er hellig overbeviste. Jesus er mye bedre enn sex. Prestene skal tross alt være fri fra forpliktelser som kan avspore dem fra det religiøse arbeidet.

Det kan se ut til at noe faktisk er bedre enn sex. Men det er likevel noe som skurrer. Jeg bestemmer meg for å spørre internettorakelet Jeeves - og da viser det seg at det både er laget en film om hva som er bedre enn sex, og det er skrevet side opp og side ned over ting som overgår samleie: Søvn, mat, gamle bukser som passer fremdeles, musikk, sport, kake, husarbeid, internett og ikke minst å date en vampyr.

Narkotika står forøvrig høyt på listen over ting folk mener er bedre enn sex. Og når en tenker på det, er det jo en del innlysende fordeler med en blås. Du kan gjøre det alene uten å skamme deg, du kan gjøre det med kompiser uten å være homofil, det er aldri snakk om noe forspill og du kan gjøre det med flere på en kveld uten å måtte ringe hjem.

HTML EMBED

Krig dukker likevel ikke opp som noe som folk flest kan tenke seg er bedre enn sex. Det spørs om Jeeves helt er på nett, så vi tyr til det ultimate verktøyet når en skal finne ut hva som er mest populært - Google Fight. Hva tror du vinner, krig eller sex?

Resultatet kan overraske deg.

Kommentarer til denne saken