14. desember i 2012 skyter og dreper 20 år gamle Adam Lanza tjue førsteklassinger og seks voksne personer på barneskolen Sandy Hook i Newtown i Connecticut. Før Lanza massakrerer de 26 personene har skutt sin egen mor Nancy.

Etter massakreren tar massemorderen sitt eget liv.

Den ufattelige tragedien sjokkerte en hel verden og mange teorier om Lanzas motiv har blitt diskutert i media.

Blant annet har amerikanske myndigheter spekulert i om det var morens ønske om å få han tvangsinnlagt på psykratisk sykehus som dytten han over kanten. Ifølge Daily Mail skal Lanza blant annet ha nektet å ta medisinen sin i månedene før massakeren og kun kommunisert med sin mor på epost.

Ifølge personer som kjente Lanza var han en intelligent gutt, men innadvendt og en einstøing. Han skal også ha blitt tatt ut av skolen for hjemmeundervisning da han var 16 år gammel, ettersom moren visstnok var misfornøyd med oppfølgningen sønnen fikk.

Måneder senere har myndighetene enda ikke fastslått noe bestemt motiv for den grusomme handlingen.

For noen dager siden presenterte myndighetene i Connecticut et utdrag på 44 sider av en flere tusen sider lang rapport om hendelsen.Selv i denne rapporten våger ikke politiet å konkludere med noe, men med rapporten følger en rekke bilder av Lanzas soverom og åstedet som aldri tidligere har blitt vist frem.

Blant bildene kan man se massemorderens utallige våpen, ammunisjon, bilder av åstedet og på Lanzas gutterom.