Gå til sidens hovedinnhold

Kriminelle rekrutteres til reality

Big Brother sjekker kriminell bakgrunn før de tar inn deltakere.

(SIDE2): Forrige uke ble det kjent at nok en BB-deltaker har en voldsdom bak seg. Sami Alem var i 2001 involvert i en grov voldsepisode på Aker Brygge og ble dømt til 90 dagers fengsel. Fra før av er også svenske Samuel og Jessica tidligere straffedømte.

TVNorge visste om dommen da Sami ble castet til realityserien, men bare det som han selv fortalte. Det samme var også problemet da Michael Wibecan ble kastet ut av BB-huset i fjor. Wibecan unnlot å fortelle om dommen.

Ikke tilgang til vandelsattest
TVNorge har på sin side hevdet at hovedproblemet med castingen er at de ikke har tilgang til deltakernes vandelsattester.

- Vi må være så sikre som overhodet mulig når vi skal utsette deltakerne for de påkjenningene det innebærer å være med i være programmer. Da hadde det hjulpet oss hvis vi kunne be om en vandelsattest fra deltakerne, sa informasjonsdirektør Jens Petter Gjelseth til side2 i fjor.

Les mer her:

  • En rekke norske reality-deltakerne har vært i klammeri med politiet. Se listen her.

- Tiltalende personlighet
Nå har imidlertid Dagbladet.no fått tak i et brev som viser det motsatte. Big Brother-deltakerne blir nemlig bedt om å gi produsentene tilgang til deres vandelsattester.

«Du er blitt antatt til et såkalt andreintervju. Dette innebærer at vi trenger et utdrag fra ditt politiregister», står det i brevet ifølge Dagbladet.no

Brevet er undertegnet av svenske Erika Moen. Hun jobber med castingen av de svenske Big Brother-deltakerne, men ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.no.

Castingansvarlig i Big Brother, Sarah Goldensohn, sier til avisen at de først og fremst leter etter interessante og tiltalende personer.

- Når vi leter etter deltakere leter vi etter interessante personer med en tiltalende personlighet, sier Goldensohn.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?