Gå til sidens hovedinnhold

- Dere skal løfte dekket på 180 kilo!

Side2 har testet «rå bootcamp» på Tjuvholmen.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=ggcpHmiD7ezNSFV0BLBdCYpeoUfEiIzE5qoAjKpP82obl4E51iA3lR_yMgtIQIc1u8rRXel2L3KYFrOjFE0Zq4I4kfxNSGOj&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): - Utstyret er klart, sier senterleder og personlig trener (PT) på Thief Performance, Marko Bontenbal.

Vi er på det nye treningssenteret på Tjuvholmen i Oslo for å være med på en litt annerledes Bootcamp-time. Den skal foregå utendørs, være rå(!) og ha elementer fra Strongman.

I august åpnet nemlig det luksuriøse treningssenteret, der håndballspiller Kristian Kjelling er daglig leder. Da Side2 tidligere intervjuet Kjelling ,fortalte han at dette ikke er et lavterskeltilbud, men et treningsenter for de som ønsker å utfordre seg selv. Og PT-ene som jobber her er møysommelig utvalgt av Kjelling selv.

LES OGSÅ: Sandra Lyng: - Jeg føler meg tøff

Vår danske PT, Marko, har fartstid fra militæret, han har utdannelse fra Aalborg Sportshøyskole og har tidligere vært aktiv i styrkeløft på elitenivå.

- Du vil forbrenne mange kalorier

Han forklarer at Bootcamp opprinnelig kommer fra US Marines, og er den innledende perioden i utdannelsen.

- Vår versjon av Bootcamp er en smule preget av min egen erfaring med trening i militæret. De fleste øvelsene kan skaleres og det er derfor mulig å personliggjøre programmet etter den enkeltes nivå. Timen skal utfordre alle, holde gruppen samlet og få med alle i alle øvelser, sier han.

Vi får vite at timen er en blanding av kondisjon og styrketrening og at spekteret av øvelser er stort.

- Du vil forbrenne mange kalorier, men også bygge muskelmasse. Vi gjør øvelser der vi bruker hele kroppen, og går du på denne timen vil du ikke oppleve et kjedelig og monotont treningsprogram, eller løping på tredemølle, smiler han.

Traktordekket (180 kilo) er på plass

Sola skinner, vi er ytterst på tuppen av Tjuvholmen og det føles mer enn ok å trene med både utsikt og sjøen ved sin side. Traktordekket er på plass, det er også slegger, kettlebells, strikker og matter. Mest av alt er det likevel egen kroppsvekt vi skal bruke.

Etter oppvarmingen er første øvelse kettlebell swing og trappehopp, i kombinasjon.

Kondisen får virkelig kjørt seg og trappehopp er særlig effektivt for muskler i lår og rumpe.

De neste øvelsene skal gjøres i par, og det er gøy med sit ups i par med klapp på toppen, og håndstående med hofteløft. Vi er allikevel mest spent på det store traktordekket. Og ikke minst sleggene.

Vi begynner med å hoppe opp på det 180 kilo tunge dekket på hver vår side før vi bruker sleggene til å slå i dekket.

LES OGSÅ: Slik forebereder du deg mentalt til maraton

Marko viser øvelsene og når han dunker slegga i dekket høres det så godt at turister stopper opp for å ta bilde. Når vi overtar, er ikke lyden like merkbar. Men etter litt finpuss på teknikken får vi god sleng på slegga vi også.

Så skjer det...ingenting...

Det 180 kilo tunge traktordekket skal nå løftes. Marko starter. Null problem! Det ser faktisk så lett ut at vi tenker at vi i hvert fall skal prøve oss.

Vi står tett inntil hverandre, med rett rygg og bøyde knær, holder under dekket med begge hender, og får godt tak. Så skjer det...ingenting...Eller, det rikker seg muligens en centimeter opp, maks.

- Det er den første biten som er tyngst, å få løftet det litt opp fra bakken, trøster Marko oss, og mener vi vil klare det med litt trening.

Men etter gjentatte forsøk må vi nok gi opp. For denne gang i hvert fall.

LES OGSÅ: - Barre-trening er tungt og genialt

Vi avslutter med å sprinte i strikk, og når PT-en vår holder igjen med sine muskler, er det som vi løper i slowmotion og kjenner at hver minste lille muskel prøver å samarbeide for å nå målet.

HER ER VÅRT BOOTCAMP-PROGRAM:

1a Kettlebell swing 10x3

1b Stair jumps 30 trin x3

Buddy exercises 3 rounds

Inverted rows 10x3

Handstand w. straight leg hip extension 10x3 Each leg

Joined sit ups 10x3

Circuit 50/10

Box jumps

Sledgehammer

Tire flip

Band sprints

Dette syns vi om treningen:

GURO: - Dette var virkelig trening for meg! Motiverende med en PT du merker virkelig kan det han snakker om, og som brenner for at timen skal være bra og gøy. Øvelsene var variert og innenfor å mestre, både med tanke på hvor hardt det var og teknikk. Synes det er veldig bra når instruktøren er opptatt av at teknikken skal være riktig, og det var PT-en på denne timen. Mye nye øvelser, og det er gøy. Likte godt at det ikke var så lang tid på hver stasjon, da går man ikke lei. Nå testet vi ikke en hel time i ett, så mistenker at dette egentlig er rimelig hardt. Usikker på om jeg hadde klart å fullføre en full økt, men tror faktisk det med tanke på at jeg ville blitt motivert av variasjon og samhold på timen. Har egentlig ikke noe å utsette på denne timen, ble skikkelig fan. Og for en luks å trene ute, med sjøutsikt og sol!

HELLE: - Fin og motiverende PT som ikke «overmotiverer» med for mye «Kom igjen nå!!». Han var utrolig flink til å vise god teknikk, og demonstrere øvelsene skikkelig. Jeg likte godt den store variasjonen av øvelser og utrolig morsomt med noen nye øvelser jeg aldri har prøvd før (les: traktordekk og slegge) Det å denge den slegga i dekket, når jeg først fikk det skikkelig til, ga et kick. De klassiske øvelsene vi gjorde ble også gjort med en ny vri og det var herlig å trene ute blant folk i by, med sol og sjø. Dette er en time som er supereffektiv og selv om vi trente hele programmet så hadde vi litt pauser her og der, så timen i sin helhet er tøffere enn hva vi opplevde. Øvelser som dette er med på å gjøre styrke og kondisjonstrening gøy og her får du trent hele kroppen på en morsom, utfordrende og effektiv måte, er min mening.

Likte du denne saken? Lik oss gjerne på Facebook også!

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken