(Tidens Krav) Hjemmelaget vant til slutt 2-1 foran drøyt 3.000 tilskuere på Nordmøre stadion. Seieren var av det noe heldige slaget, men feiringen etter 1-0 sto til 20 i stil.

Torgil Gjertsen slo inn fra venstre etter en drøy halvtime. Mikkel Rakneberg steg til værs og headet ballen i mål.

Se høydepunktene under:

Fikk med seg kompisen

Etter scoringen løp han ned til cornerflagget og kastet seg ut i en avansert og merkelig seiersdans.

Dansen var ikke selvkomponert, men derimot en kopi av det kjæresten Maja Nielsen helt uoppfordret dro fram sist uke.

– Hun bare tok noen moves på stuegulvet. Du må ikke spørre meg hvorfor, men hun bare gjorde det, sier Mikkel Rakneberg og smiler.

Men dansen må ha gjort inntrykk. KBK-spilleren lovte umiddelbart at han skulle kjøre en kopi neste gang han scoret mål i blå drakt.

Han fant ikke veien til nettmaskene mot Mjøndalen lørdag, men onsdag var det tid for å kaste seg ut i dansen.

– Jeg måtte jo gjøre det når jeg lovte det. Jeg tror det var en bra etterligning. Og så fikk jeg jo med meg Ceïde på den også, gliser han.

21-åringen fra Romerike startet sesongen som vingback. I de to siste kampene har han spilt spiss sammen med Benjamin Stokke. Han trives godt helt på topp.

– Jeg synes jeg og Benjamin utfyller hverandre. Han er god til å holde på ballen og faller ofte ned i banen, mens jeg liker å true bakrom og vil utfordre med ball, sier den tidligere Ullensaker/Kisa-spilleren, som ble hentet til Kristiansund før sesongen 2022.

I fjor fikk han knapt spille. Per i dag er han fast på laget.

Ble liggende for lavt

Og fast på laget er det i hvert fall ingen tvil om at onsdagens andre KBK-målscorer er.

Sander Erik Kartum var nok en gang KBKs beste spiller. Han headet inn seiersmålet ti minutter før full tid. Snorre Strand Nilsen var nest sist på ballen.

Trønderen er den første til å innrømme at seieren satt langt inne. Sogndal skapte drøssevis med sjanser, men greide kun å score én gang.

– Det er jo utrolig artig å bli matchvinner foran Uglan, men jeg vet egentlig ikke hvorfor vi periodevis fikk trøbbel etter at vi tok ledelsen. Det må vi finne ut av. Vi ble nok for passive. Det er bedre når vi står høyere. Da klarer vi også å vinne ballen i gode posisjoner. I dag ble vi lenge liggende veldig lavt, sier Sander Erik Kartum.

Seieren gjør at KBK som ett av tre lag nå er oppe på ni poeng. Kun serieleder Ranheim, som spilte 0-0 mot Hødd onsdag, er foran med sine ti poeng.

Neste kamp for nordmørslaget er hjemme mot Bryne lørdag klokka 15.00.

Se børsen under: