(SIDE2: OSLO) Hver dag er 10 000 innom bloggen til Kristine Weber (31). Der skriver hun hovedsaklig om kosthold og trening, og 31-åringen er nok mest kjent for sine proteinrike middagsretter og sunne, sukkerfrie desserter.

Dessert hver dag

Hennes lidenskap for mat har ført til at Kristine tidligere har utgitt flere mathefter med oppskrifter og i fjor ga hun ut boka «Sunn og sterk med protein». Nå er hun aktuell med oppfølgeren «Sunnere og sterkere - med proteinrik mat».

Her frister bloggeren med blant annet «kyllingfajitas i proteinpita», «sukkerfrie snickerskuler», «proteinbrød» og «hjemmelagde proteinbarer».

- Dette er en bok for alle, store som små, som ønsker å bli eller holde seg sunn, sterk og frisk, sier Kristine Weber til Side2.

31-åringen forklarer at hun ønsker å få flere til å lage hjemmelaget mat og vise at dette verken trenger å være vanskelig eller tidkrevende.

- Dessuten ønsker jeg å vise alle søtmomser der ute at man kan spise desserter hver dag om man vil, smiler hun.

- Proteinpulver er ikke en erstatning for vanlig mat

I tillegg til å være en mat- og treningsglad forfatter arbeider Kristine Weber (31) som økonom. Hun er også norgesmester og nordisk mester i bodyfitness.

Hvorfor har du et så sterkt fokus på at maten skal være proteinrik?

- Nå er det en gang sånn at vi nordmenn, og kanskje spesielt kvinner, er mye flinkere til å få i oss karbohydrater enn protein. Derfor er mitt mål å snu litt på ratioen her. Jeg har fokus på proteiner fordi det er mat til muskler, og for kvinner som mister en liten prosentandel av muskelmassen sitt hvert år etter fylte 40 år er det derfor ekstra viktig, sier Weber.

- Jeg er helt enig i at man ikke trenger å tilsette «ekstra» protein i det daglige dersom man spiser sunt og variert, og jeg har aldri drukket proteinshakes nettopp på grunn av det, forklarer hun.

31-åringen presiserer at proteinpulver ikke er farlig, men at hun heller ikke mener at proteinpulver skal erstatte vanlig mat.

- Det er ikke slik at jeg bruker proteinerpulver hver eneste dag. Og egentlig skulle jeg ønske det het melkepulver, for det er jo det det er, sier forfatteren.

- Alt kan alltid gjøres både ekstremt og usunt dessverre, derfor understreker jeg også i artikler med jevne mellomrom hvor viktig det er at man tenker på å bygge opp kroppen sin, samt få litt perspektiv på ting om fokuset blir for snevert.

Dessertmenneske

Kristine brenner også for å lage mat som er fri for sukker og gluten.

- Søtt betyr nødvendigvis ikke usunt eller en dårlig vane, mener hun.

- Fokuset på å unngå sukker i hverdagen er for meg ganske åpenlyst, det er ikke noe kroppen trenger i det hele tatt og vi får i oss nok av det i diverse ferdigprodukter.

Forfatteren har også byttet ut hvetemel med diverse nøttemel og kokosmel.

- Jeg ønsket å bake sunt i den forstand at å gi kroppen noe den faktisk trengte og kunne nyttiggjøre seg av. Etter hvert begynte jeg å få mange tilbakemeldinger fra folk med glutenallergi som synes dette var positivt, og det var ekstra motivasjon for å fortsette på den veien jeg hadde startet.

- Vekten lyver

Økonomen sier hun selv har et godt og avslappet forhold til både kosthold og trening.

- Jeg har aldri fulgt et fast oppsett på hverken mat eller trening, og spiser og trener akkurat det som passer meg den dagen, forklarer 31-åringen.

Samtidig påpeker hun at det ekstreme fokuset på kropp og ernæring i dagens samfunn kan bli for mye av det gode for enkelte.

- Det er trist med det enormet kroppshysteriet. Mange går fra å være sterk og frisk til å bli svak og syk.

Hun tror at mange, særlig jentene, lar seg påvirke for mye av vekten og at for noen blir fokuset på kroppsvekt så sterkt at det påvirker resten av dagen.

- Mitt inntrykk er at mange lar seg definere av hvor mye de veier, de mest ekstreme lar det avgjøre humør og sinn hver eneste dag. Det er så lett å bli blind på et tall som til syvende og sist ikke sier noe som helst om deg som menneske, og jeg ser helt ærlig ikke noe grunn til at friske, normale folk skal veie seg, mener Weber.

- Spesielt viktig er det for jenter som begynner med styrketrening da kroppen automatisk skifter sammensetningen av muskler og fett med tiden, og vekten kan bli høyere til tross for at formen blir bedre, påpeker den tidligere norgesmesteren i bodyfitness.