(SIDE2): Kristofer Hivju (33) er akutuell i stykket «G7» på teaterscenen Avant Garden i Trondheim.

Fra Hollywood til Trøndelag
Et hopp fra hans siste jobber i Hollywood, som blant annet inkluderer innspillingen av storfilmen «After Earth», hvor han blant annet arbeidet med Will Smith - og regissøren av filmen er selveste M. Night Shyamalan.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Jeg gjorde mine scener med sønnen hans Jaden, et utrolig talent og en skjønn gutt. Will Smith er med i en av scenene, men hovedsakelig forholdt jeg meg til han som kreativ produsent. Han følger absolutt alle tagninger, og kommer med ideer. Han en veldig levende og morsom mann. Han skapte bare god stemning på settet. Ga meg gode ideer og var veldig aktiv i utviklingen av scenen. Dette er virkelig et hjertebarn for han og familien Smith. Han er en filmskaper, og å fortelle denne historien er for han dødsviktig, så han er meget aktiv i hele prosessen, sier Kristofer til Dagbladet.

Håret måtte bort
Hivju forteller at han var noe motvillig til å klippe hår og sjegg for rollen.

- Produsentene ville klippe håret mitt. Da diskuterte jeg først med én produsent, så en til, så en fyr i LA som måtte overbevises. Jeg klarte å overbevise alle om at jeg kunne ha hestehale og kort skjegg (Hivju spiller en sersjant som er ansvarlig for sikkerheten på et romskip). Amerikanske militære aksepterer ikke hår på hodet, men jeg klarte å overtale dem om at det kan godt hende tusen år frem i tid! Men den morgenen vi skulle begynne innspillingen fikk jeg beskjed om at alt på hodet måtte bort, men at jeg kunne beholde litt av skjegget. «And now it's the highest authority who's speaking, and that's Will». Så da sa jeg ok: For Will Smith kan jeg klippe håret!

Filmens premieredato er satt til 7. juni 2013.

Dette er ikke den eneste storfilmen Hivju har medvirket i. I 2011 kunne vi se ham på lerretet i «The Thing» - som er en nyversjon av «The Thing from Another World» fra 1951.

Filmen som forteller hva som skjedde før handlingen i John Carpenters versjon fra 1982.