(SIDE2): Villmannen Kristoffer Clausen klarte seg ett år ute nesten utelukkende på hjortekjøtt og fisk. Kan vanlige mennesker leve slik noen av de skinnkledde forfedrene våre gjorde?

Eller må vi ha spesielle gener eller blodtyper for å klare det?

Dette var innledningen på en sak vi publiserte på Side3 i desember 2010. Den var skrevet av Side3s samarbeidspartner Villmarksliv, og basert på boken «En Vill Mann» .

- Jeg har vært noe inspirert av Helge Ingstad, som levde av villrein i lange perioder. Gjennom det året jeg levde ute var jeg rett og slett nødt til å benytte det som var enklest å få tak i av mat, og med stor hjortestamme og mange fellingsretter ble det naturlig nok hjort. I mange måneder ble det lite annet enn kjøtt og fett fra hjort, noe jeg følte var helt utmerket for kroppen.

Les hele saken her: (Over)levde et år på steinaldermat

Onsdag avslører Dagbladet at Clausen har lurt de fleste av oss trill rundt. Han har også hatt en TV-serie på TV 2 om prosjektet der han har tatt den samme bløffen.

I et intervju med avisen bekrefter han at han både har bodd i hytte i perioden og på hotell i Sverige. Han var også innom Nordbysenteret i Sverige og handlet mat.

Han var også i Sverige på jakt, og fikk problemer i tollen på grunn av at våpenet ikke var tollklarert.

– Hadde det bare gått ut over meg hadde det vært greit, men det er også familie, venner og fans som har sett opp til meg. Jeg har «driti» meg loddrett ut, sånn er det bare. Det må jeg stå for, sier han til Dagbladet.

Han forklarer at en nær slektning ble syk bare et par uker før året i villmarka skulle begynne, og at han derfor følte det feil å skulle være i villmarka i et helt år, uten mulighet til å følge opp slektningen som bodde i Sverige.

– Jeg vet ikke hva som er rett og galt, og det er ikke så lett å vite heller. Men nå ble det gjort slik det ble gjort, og jeg står hundre prosent inne for det året. Jeg har ikke noe å bevise, sier Kristoffer Clausen til Dagbladet.