Gå til sidens hovedinnhold

Dekker Breivik-rettssaken

- Det er kontroversielt, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold.

(SIDE2:) Komiker, forfatter og musiker Kristopher Schau (41) skal dekke rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett for Morgenbladet, skriver Dagbladet.

Morgenbladet sier engasjementet, som starter med rettssaken 16. april, er gjennomtenkt.

- Kristopher Schau er ikke bare komiker, og i hvert fall ikke i noen overfladisk betydning. Han har tidligere, med stort alvor, gått inn i temaer som destruktivitet, sorg, tap og død. Han skal skrive ukentlig i Morgenbladet så lenge rettssaken varer. Utover det har jeg ingen kommentar, sier samfunnsredaktør Lena Lindgren i Morgenbladet.

Schau skal også skrive bok i forlengelse av Morgenblad-prosjektet.

- Ikke galt
Schau er kjent fra bandene «Hurra Torpedo», «Cumshots», og blant annet TV-seriene «Team Antonsen», «XLTV» og «De syv dødssyndene». Han har også skrevet flere bøker, deriblant «På vegne av venner».

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, mener valget av Schau for å dekke rettssaken er kontroversielt.

- Men det er ikke nødvendigvis noe galt i å sette Schau til det. Det er ikke Schau som redigerer Morgenbladet, det er det Alf van der Hagen (ansvarlig redaktør, red.anm.) som gjør og har hele og fulle ansvaret for, sier Kokkvold til Dagbladet.

Han mener videre at det ikke er problematisk at Schau dekker rettssaken, og sier at det hender at nye stemmer og nye blikk kan fortelle publikum noe annet enn de som stadig omtaler rettssaker.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken