Gå til sidens hovedinnhold

Krog i 70

For noen få dager siden runda vår vokaldronning Karin Krog 70 år. Bedre presang til alle sine tilhengere enn å gi ut ”We Could Be Flying” fra 1974 på CD for første er vel knapt mulig.

Karin Krog
We Could Be Flying
Meantime Records/Musikkoperatørene

Helt siden slutten av 50-tallet har Karin Krog spilt en svært viktig rolle i både norsk og etter hvert også internasjonal jazz. Sjøl om hun har blitt en voksen dame, har hun på ingen måte slakka av på tempoet og Karin Krog per 2007 er minst like spennende som noen gang før.

De seineste åra har hun også tatt ansvaret for sine egne CD-utgivelser og sikra seg rettighetene til sine egne mastertaper. Hun har etablert sitt eget selskap, Meantime Records, og gitt oss en rekke sjeldne og smått legendariske innspillinger gjennom det.

”We Could Be Flying” føyer seg elegant inn i den rekka. For knapt 33 år siden inntok hun Rosenborg Studios i Oslo sammen med en trio bestående av en annen av våre egne verdensstjerner, Jon Christensen på trommer, og amerikanerne Steve Kuhn på akustisk og elektrisk piano og Steve Swallow på elbass. Det er det man kaller et kremlag og sjøl om de fire neppe hadde spilt sammen før, så låter dette – ikke uventa – glitrende. Det skader heller ikke at lydguru Jan Erik Kongshaug står for den digitale masteringen.

Varigheten er på knappe 40 minutter, slik det var i gamle LP-tider, men kvaliteten er desto mer varig. Her får vi noe så sjeldent som kjente popsanger som Michel Colombier og Paul Williams tittellåt og Joni Mitchells nydelige ”All I Want”, Carla Bleys ”Sing Me Softly of the Blues”, standardlåter som ”Sometime Ago” og ”Lament” og fire Kuhn-originaler.

Karin Krog stortrives i dette selskapet – og vice versa – og musikken låter akkurat så tidløs at den kunne ha vært spilt inn i går. Vi har med fire meget personlige og originale stemmer å gjøre og dagens DJ-er har kasta seg over et par av Kuhns låter allerede. Det sier en hel del om at dette er musikk og musikanter som aldri går ut på dato. Vi gratulerer så mye med de første 70 og gleder oss til flere nyutgivelser og nye utgivelser.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka