Gå til sidens hovedinnhold

En ekskjæreste kommer...

Her er hele den hemmelige gjestelisten.

(SIDE2): Prins Carl Philips (31) ekskjæreste, Emma Pernald (30) kommer, men prinsesse Madeleines (28) eksforlovede, Jonas Bergström (31) dukker ikke opp under det kongelige bryllupet 19. juni, skriver svenske Aftonbladet.

Jonas sto på gjestelisten også etter bruddet, men han har takket nei...

Mannsterke fra Norge
Selvsagt kommer kronprinsesse Victoria og Daniels nære venner fra Norge - kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, og prinsesse Märtha Louise og Ari Behn. De har et nært bånd til den svenske tronarvingen, og er selvsagte til den store dagen.

Victoria holdt en rørende tale under bryllupet til det norske kronprinsparet i 2001, men om det er noen av de norske som skal si noe i kirken, vites ennå ikke. Prinsesse Ingrid Alexandra (6) er Victorias fadderbarn, og regnes som en av de sikre, men fortsatt ubekreftede kortene, til brudepikerollen.

Kong Harald er Victorias fadder, og både han og dronning Sonja kommer - og hele kongefamilien reiser sjøveien med kongeskipet Norge som også blir deres overnattingssted under festlighetene.

Dagen før den store dagen er det regjeringen som byr til fest, og her er det 300 gjester som står på listen. Oversikten er selvsagt talende for hvem som kommer til bryllupsfesten også. Over 1000 gjester er ventet til Storkyrkan, mens om lag 600 er invitert til slottet etterpå.

Den fullstendige gjestelisten kan ses på Aftonbladet.se.

Kongelige gjester
Fra Norge: kong Harald og dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, og prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Fra Danmark: dronning Margrethe og prins Henrik, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, og prins Christian

Fra Nederland: dronning Beatrix, kronprins Willem-Alexander og kronprinsesse Máxima, og prinsesse Catharina-Amalia.

Fra Spania: kronprins Felipe og kronprinsesse Letizia, prinsesse Elena, og prinsesse Cristina med ektemann Iñaki Urdangarin.

Fra Liechtenstein: prins Alois og prinsesse Sophie.

Fra Luxemburg: Storhertugen Henri og storhertuginnen Maria-Teresa, samt arvestorhertug Guillaume og prins Felix.

Fra Storbritannia: prins Edward og Sophie.

Fra Japan: kronprins Naruhito.

Fra Belgia: kronprins Phillippe og kronprinsesse Mathilde, prinsesse Astrid og prins Lorentz, og prins Laurent.

Fra Bulgaria: kong Simeon og dronning Margarita, prins Kyril og prinsesse Rosario.

Fra Serbia: kronprins Alexander og kronprinsesse Katherina.

Fra Monaco: fyrst Albert II og kjæresten Charlene Wittstock.

Fra Jordan: prins Ali bin Al Hussein og prinsesse Rym Ali, prins El Hassan bin Talal og prinsesse Sarvath El Hassan, prins Rashid bin El Hassan, og prinsesse Noor bint Asem.

Ekskong Konstantin og eksdronning Anne-Marie av Hellas og deres barn - kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantal, prins Nikolaos og Tatiana Blanik, og prinsesse Theodora og prins Philipos.

(Dette er regjeringens gjesteliste til fredagens fest).

Følg Side2s kongeblogg her!

Kommentarer til denne saken