Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsen vil i krig

Kronprins Frederik (40) vil gjerne være med danske tropper til Afghanistan.

(SIDE2): Det er den danske avisen Berlingske Tidende som har uttalelsene om kronprinsens krigsønske fra sikre kilder i det danske Forsvaret.

Stort ønske
Kronprins Frederik skal ha bedt om å få følge de danske soldatenes arbeid i Afghanistan. Det er visstnok et av de største ønskene han har og han har ytret dem i flere år.

Inntil nå har ikke Frederik fått lov til å reise av embetsmenn som har funnet grunner til at det er best for ham å bli hjemme. Kronprinsen har flere års bakgrunn fra militære og ble uteksaminert som spesialtrenet dykker i marinen - populært kalt froskemann. Kronprinsen har alltid vært opptatt av det militære og frem til 2003 har han både studert og undervist ved Royal Danish Defence College.

Hva kronprinsesse Mary (26) mener om saken vites ikke - hvis Frederik reiser blir hun igjen i Danmark med barna Christina (2) og Isabella (1).

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Britene reiste
Storbritannia er ikke så forsiktige med sine kongelige som Danmark er - prins William (26) tjenestegjør for tiden i britiske Royal Navy. I forrige uke hjalp han til med å stanse narkosmuglere på vei inn i USA.

Prins Harry (23) reiste som kjent til Afghanistan og tjenestegjorde i noen uker, men da det ble kjent hvor han oppholdt seg ble han sendt hjem til Storbritannia igjen. Prinsen ble evakuert etter at bilder fra militærleiren ble publisert.

Se bilder av krigsprinsen her!

Skal passe på
Bekymringer for at det kan gå galt med Danmarks kommende monark står absolutt i veien for å grønt lys i den sammenhengen.

For den danske bataljonen i Afghanistan er Frederik mer enn velkommen og bataljonssjefen forteller til avisen at de skal gjøre alt de kan for at besøket blir sikkert for tronarvingen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken