Gå til sidens hovedinnhold

Bruker 60.000 i måneden på barnepike

Det danske kronprinsparet har hyret inn kostebar barnepike til ungeflokken.

(SIDE2): Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet skal kronprins Frederik (44) og kronprinsesse Mary (40) ha ansatt en «superbarnepike» fra det eksklusive britiske byrået «Eden Nannies & Maternity» da tvillingene Vincent og Josephine kom til verden for to år siden (de fyller to år 8. januar).

Kostbart
Prisen for en høyt utdannende barnepiken koster 15.000 kroner i uker, eller snaue 60.000 norske kroner i måneden. Opplysningene kommer fram i den nye boken «Det koster et kongerike», skriver avisen.

Fire om gangen
Helt siden prins Christian (8) ble født har paret hatt minst fire barnepiker om gangen.

Men inntil tvillingene kom til verden skal ha alle de ansatte ha vært dansker. Da de ble firebarnsforeldre fikk Mary og Frederik tips fra sine gode venner Otto og Helle Reedtz-Thott om det britiske byrået.

Det ble en kostbar affære, men nå skal paret igjen ha gått tilbake til kun danske barnepassere.

Mary har vært tydelig på at hun ikke ønsket å la barna bli oppdratt av ansatte ved hoffet.

- Jeg betrakter meg i høy grad som utearbeidende mor. Men jeg vil være hundre prosent mor. Mine barn skal ikke oppdras av barnepiker, uttalte Mary før hun giftet seg med den kronprinsen i 2002.

Frederik og lillebror Joachim ble i stor grad oppdratt av barnepiker. De så sjeldent sine foreldre i oppveksten, og det ønsket ingen av dem for sine barn.

- Jeg vil ikke under noen omstendigheter oppdra min barn på den måten, uttalte han ifølge Ekstra Bladet i 2009.

Les også:

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken