Gå til sidens hovedinnhold

Så glad for å se mamma!

For noen kom dagens streik mer beleilig enn for andre...

GEIRANGER (SIDE2): Prins Sverre Magnus (6) kastet seg glad i armene på kronprinsesse Mette-Marit (38) - og hadde åpnebart ingen problemer med at skoledagene har blitt kuttet ut til fordel for en fin båttur vest i landet.

Fylkesturen til Møre og Romsdal ble innledet nøyaktig etter skjemaet – klokken 09.00 la sjaluppen til med kongeskipet Norge i bakgrunnen og kronprinsparet gikk i land i Geiranger.

Aller første gang
Under pressemøte fortalte kronprins Haakon (38) og kronprinsesse Mette-Marit nyheten om at kronprinsbarna for aller første gang er med på turen. Kronprinsbarna går som kjent på Jansløkka, og også de rammet av streiken som så mange andre foreldre.

Så dermed ble de med foreldrene på vestlandstur - altså ikke helt etter planen.

Prins Sverre Magnus var allerede på kongeskipet la til i Geirangerfjorden, mens prinsesse Ingrid Alexandra (8) er ventet å ankomme senere i dag.

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen

5129
Sverre Magnus slo dermed sin storesøster på målstreken - det vil si at han er først ute til å delta på fylkestur.

- Vi er veldig glade for å ha barna med oss, og det er veldig hyggelig for oss å ha den med for første gang, sier kronprinsesse Mette-Marit på et pressetreff i Geiranger.

Les også: Kronprinsparet rammet av streik

Det var prinsen også helt tydelig. Da kronprinsparet kom ned fra utsiktspunktet Flydalsjuvet til Fjordsenteret sto Sverre Magnus og ventet der. Og da mamma endelig vinket han borte, løp han av sted med capsen i hånden og kastet seg i armene hennes. Det er tross alt en del dager siden de har sett hverandre siden Mette-Marit har vært på USA-tur.

Folketog
Prinsen var med på leker og fikk se opptreden av barneskoler i Geiranger. Der var han med på lek og moro, og massevis av folk stimlet sammen for å få et glimt at det gjeve besøket .

Sverre Magnus fikk også gå i tog - noe kronprinsbarna som kjent ikke får gjøre på 17. mai. Da står de på Skaugum og på slottsbalkongen for å se på det store barnetoget i Oslo.

Den barske seksåringen hoppet og sprang ved siden av mamma og pappa i toget som gikk fra midt i Geiranger og ned til havna der sjaluppen ventet dem. Og både innfødte og turister var med på moroa.

Prinsen ble kalt «lilleprinsen» av ordføreren i Geiranger, Jan Ove Hasseldal, da det ble tatt farvel med den kongelige familien. Da gliste lysluggen fra øre til øre.

Sammen med kronprinsessens mor Marit Tjessem (74) gikk de ombord i kongeskipet igjen.

Skrøt av prinsesse Estelle
Det var et opplagt kronprinspar som møtte pressen. Begge to har hatt en travelt program de siste dagene, Mette-Marit med en tre dagers tur til Seattle i forbindelse med Young Global Leaders-møter der.

Kronprins Haakon var i Sverige på tirsdag der han deltok i prinsesse Estelles dåp som fadder.

- Det var veldig hyggelig og fin seremoni, og det var veldig hyggelig å være fadder, og det ble en veldig hyggelig familiebegivenhet der borte med veldig stolte foreldre, smiler Haakon på spørsmål fra Side2.

Mette-Marit synes det var leit å utebli fra dåpen - men skyter inn:

- Hun er jo en veldig skjønn liten jente.

Den ferske tronarvingen imponerte både gjester og presse med sin stoiske ro under dåpshandlingen. Det imponerte også kronprinsen.

- Hun oppførte seg så utrolig fint under dåpen. Våre skrek ganske mye egentlig, ler Haakon.

GP-fest?
I kveld braker det løs i Baku der Tooji står på scenen for å sikre Norge en plass i Eurovision-finalen lørdag. Da kronprinsparet ble spurt om det ble GP-fest på båten, var de litt usikre på det.

- Men vi heier helt klart på Norge. Så får vi se om vi har dekning på båten for å se semifinalen, sier Haakon.

Indrefilet av Norge
Solen strålte fra blå himmel, og temperaturen viser allerede opp mot 20 grader da fylkesbesøket ble innledet. Kronprinsparet synes det var helt fantastisk at værgudene var på deres side. De seilte avsted med kongeskipet inn i fjorden i natt, og fikk med seg det fantatiske været under innseilingen.

- Dette er jo noe av det fineste vi har å vise fram til både folk i Norge og utlandet i og for seg. Dette er indrefileten i naturen vår, uttalte Haakon om området og la ikke skjul på at de var veldig glade for fylkesturen.

Kongeskipet Norge er bosted for kronprinsfamilien under ferden, og neste stopp torsdag er Hareid kommune der folkefest i parken venter og rundtur på Ishavsmuseet står for tur.

Programmet: På tur med Mette-Marit og Haakon

Side2 er med på fylkesturen fra torsdag til og med lørdag - følg med for bilder og daglige oppdateringer!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken