(SIDE2): Da kronprinsparet skulle kjøre rein og slede på vidda i Karasjok gikk det så fort for Haakon at han mistet styringen fullstendig!

- Det ble et lite drama her oppe på vidda, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland på telefon direkte fra Kautokeino.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fikk latterkrampe
Kronprinsen valgte nemlig å kjøre sin slede alene mens Mette-Marit hadde en kyndig person til å håndtere tømmene for sin rein. Kronprinsens rein fikk det travelt og veltet i en sving, hvorpå kronprinsen løp etter for å ta igjen reinen. Han fikk hjelp av noen hjelpsomme tilskuere til å fange dyret. Også for Mette-Marit endte sledekjøringen i velt, men hun fikk hoppet av før sleden veltet.

- Mette-Marit skvatt til da hun så at ektemannen falt av sleden, men brast ut i latter da hun sa at alt var bra med Haakon og han begynte å løpe etter reisdyret, forteller Totland.

Etter at den dramatiske sledeturen var over møtte kronprinsparet pressen hvor de begge spøkte og lo av hendelsen.

SE BILDENE FRA SLEDETUREN UNDER

Nordlys
Hoffreporteren fra Se og Hør har hatt med seg en tydelig imponert engelsk fotograf opp til Karasjok.

- Det har vært en helt fantastisk dag i dag og det har vært utrolig å få være her med en utlending som ikke har vært så langt nord før. Det var første gang han så nordlys og han er helt i ekstase, forteller Totland.

Kronprinsparet har holdt varmen i samedrakter i naturtro pesker i brunt reinskinn, som de har fått låne mens de har fått reveskinnsluene, støvlene og hanskene i gave.

Mette-Marit og Haakon besøker kommunene Kautokeino og Karasjok i anledning Samefolkets dag 5. - 6. februar og kanskje får vi se kronprinsparet i autentiske kofter fra Karasjok i morgen på selve nasjonaldagen.

- Peskene de har på seg er tradisjonelle for de unge menneske her oppe. Barna ser man fortsatt i de hvite peskene, men de brune er altså vanlig for voksne.

Sprengkulde
- Da kongeparet besøkte Karasjok i sin tid, for førti år siden tok ikke de på seg koftene, men det ryktes at det unge paret vil stille i koftene, sier Totland.

Selv om det har vært sprengkulde med 30 kuldegrader, har kronprinsparet vært i strålende humør.

- Mette-Marit har skiftet hansker hele tre ganger fordi det har vært så kaldt, sier Totland.

Hun måtte også trøste en liten samegutt tidligere i dag fordi han var så kald.

Les saken: Slik har du aldri sett kronprinsen

Les også: Dette er skikkelig sexy

SE BILDENE AV SLEDETUREN UNDER

1523