(SIDE2): Ifølge Se og Hør var kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og barna på yachtferie med den flotte båten «Mia Elise» i Middelhavet.

Yachten har plass til 12 personer og et mannskap på ni.

«Mia Elise» er til utleie gjennom selskapet Rentabo.

Det koster 250.000 dollar å leie yachten i uka. Og Dagbladet skriver at kronprinsparet ikke betalte selv.

Kommenterer ikke privat program

- Vi kommenterer ikke privat program. Kronprinsparet har ikke leid noen båt i sommer, sier hun til Dagbladet.

Professor i statsvitenskap, Trond Nordby, mener det skurrer med slottets hemmelighold.

- Når de svarer «ingen kommentar» på hvordan ferien er finansiert er det egentlig en innrømmelse fra slottets side. Det som å si at vi har rent mel i posen ofte, men ikke alltid, sier republikaneren Nordby til Dagbladet.

Slottet har som policy at de aldri svarer på spørsmål om kronprinsfamiliens private turer. Dette har de fått kritikk for før.

Luksusferier før

Det er for øvrig ikke første gangen at kronprinsfamilien ferierer på private yachter. I 2005 var kronprins Haakon og Mette-Marit gjester hos på Valentinos yacht.

Kronprinsessen er også venninne med flere motedesignere.

Kjendisøya

Familien har også feriert på den eksklusive kjendisøya St. Barts i 2013. I den forbindelse ble det tatt bilder av familien og det ble tatt paparazzibilder av familien som lekte på stranden.

LES MER: Svensk magasin viser private feriebilder av kronprinsparet

Bildene ble gjengitt i norske Se og Hør. Det kongelige hoff valgte derfor å klage inn flere oppslag rundt bladets dekning av private sammenkomster i kongefamilien, derav også feriebildene, til PFU.

PFU ga hoffet delvis rett i at magasinet kunne vært mer forsiktige når det gjaldt å bringe bilder av barna og omtalen av disse. Men mente samtidig at kongefamilien måtte tåle å bli omtalt og fotografert utover det de ønsker selv. De mente også at Se og Hør hadde rett til å omtale festene og feriene.

Stort internasjonalt nettverk

Kronprinsfamiliebn har et stort internasjonalt nettverk, hvorav Coldplays Chris Martin og hans tidligere kone Gwyneth Paltrow regnes som kronprinsparets venner.

Under sin tid i London på begynnelsen av 2000-tallet, knyttet de også kontakter med et som må kalles adelig jetset.