Gå til sidens hovedinnhold

Vil leve «back to nature»

Kronprinsparet pusser ikke opp sitt nye øyparadis.

(SIDE2): Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har nå offisielt overtatt fritidseiendommen «Flatholmen» i Risør kommune.

Kronprinsparet har ifølge Aftenposten ingen oppussingsplaner for hytta med 60-tallsinneredning. De ønsker å leve nøkternt og «back to nature-aktig» når de ferierer på Sørlandet.

- Jeg kan bekrefte at det ikke foreligger noen planer fra kronprinsparets side om bygging eller restaurering, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet til avisen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gammeldags
Bilder av kronprinsparets hytte, viser at de går for en svært enkel stil om de ikke oppgraderer standarden. I stuen er det trepanel, og en stor hvit peis. Soverommene er trange med køyeseng og små vinduer. Kjøkkenet har blå fliser, utgangsdør, ikke det nyeste av hvitevarer, og blondekanter markerer kjøkkenvinduet.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen)

53

God badeplass
Utvendig har imidlertid kronprinsparet og Marius (11), Ingrid Alexandra (4) og Sverre Magnus (2 1/2) god plass å boltre seg på.

De betalte ni millioner for hytta og eiendommen som er 26 mål stor, fordelt på tre holmer. To av disse er kronprinsparets private eiendom, den tredje ligger under allemannsretten.

- Hvis det er regulert som offentlig friluftsområdet, så spiller det ingen rolle hvem som eier det, da har alle rett til å oppholde seg der så lenge det er i forbindelse med friluftsliv, opplyste daglig leder i Friluftsrådet Sør, Geir Henning Waagsnes tidligere til Side2.

Men det kommer likevel ikke til å være lov å fortøye, bade eller sole seg på holmen.

Les mer om hytta her:
- Ikke fri ferdsel hos krompen

Kronprinsparet har kjøpt øyparadis

Kommentarer til denne saken