Stockholm: (SIDE2): Kronprinsparet er på vei til Sverige, og mens de lader opp til storstilt privat fest på Drottningholm i kveld, twitrer de bilder fra sin egen folkefest.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Det er snart klart for bryllup i Sverige, i mellomtiden tar vi et tilbakeblikk til vår egen folkefest, skriver de på Twitter, og viser til et opptak som kongehuset har lagt ut på YouTube.

Ni år
I august har de vært gift i ni år – og da 25. august opprant i Oslo hadde en storslått begivenhet funnet sted. En rørende seremoni der biskop Gunnar Stålsett i talen lovpriste Mette-Marit som bare noen dager tidligere hadde snakket ut om sin utsvevende fortid.

- Det var litt elektrisk stemning i rommet før pressekonferansen begynte, siden alle kjente til ryktene om bilder og videofilm fra den kommende kronprinsessens fortid. Pressekonferansen ble så vidt jeg husker innkalt på ganske kort varsel, og det gjorde stemningen ekstra forventningsfull, forteller Side2s kongeekspert Per Gunnar Sværen, som selv var til stede på pressekonferansen.

Les hans blogg om kronprinsessebryllupet i Sverige her.

- Det ble musestille i rommet da Mette-Marit begynte å snakke, og jeg tror alle var like overrasket over hvor åpen og direkte hun var.

Pressekonferansen var med på å legge et lite lokk på fortiden og alt snakket om narkotika, housemiljø og utagerende festing. Bryllupsdagen kom bare noen dager etterpå, og Oslos gater ble fylt av skuelystne – mens millioner fulgte seremonien på TV.

- Fra selve bryllupsdagen husker jeg nok aller best den flotte og rørende talen til biskop Gunnar Stålsett. Og hvor utrolig flott Mette-Marit var, sier Sværen til Side2.

Hva kronprinsparet selv husker fra sin egen bryllupsdag kan man bare spekulere i.

Følg Side2s bryllupsblogg her!

Spesielt bånd
Mette-Marit og Haakon har et spesielt bånd til kronprinsesse Victoria, og er noen av hennes aller nærmeste venner.

Victoria holdt en rørende tale i kirken under deres bryllup, der hun snakket om tilgivelse og å bli født på ny – med klar adresse til at Mette-Marit nå måtte bli latt i fred.

Om de nå skal holde tale for Victoria vites ikke, men prinsesse Ingrid Alexandra (6) skal være en av hovedpersonene under vielsen – som en av i alt ti brudebarn.

HER SER DU VIDEOEN KRONPRINSPARET HAR LAGT UT

HTML EMBED

LES MER OM KRONPRINSBRYLLUPET:

Sjekk Daniels forandring
Madde viste seg for første gang
Hun blir brudepike
- Klarer jeg dette?
Victorias bryllup blir hans 20.
Victoria bryter venninnepakten
En ekskjæreste kommer...
Sjekk Daniels nye våpenskjold
Madde forlater Sverige
Bestemmer Daniels lønn