Gå til sidens hovedinnhold

Ingen tvillingfødsel

Det danske kongehuset ut mot rykter.

(SIDE2): Kronprinsesse Mary blir tvillingmor når fødselen settes i gang mandag, skriver en dansk tabloidavis. Tøv, svarer det danske kongehuset.

Det er danske B.T. som mandag skriver at en rekke uavhengige kilder forteller at kronprinsesse Marys fødsel er planlagt ned til minste detalj, og at hun mandag morgen legges inn på Rikshospitalet i København, for at fødselen skal settes i gang.

Det danske kongehuset avviser historien. Til Ekstra Bladet opplyser hoffets pressekoordinator Lene Balleby opplysningene, og på et direkte spørsmål om hvorvidt fødselen skal settes i gang mandag, lyder det korte svaret: Nei.

Detaljene rundt den forestående tvillingfødselen har lenge vært forsøkt hemmeligholdt, og termindatoen er ikke offentliggjort. Kongehuset har bare opplyst at fødselen vil finne sted i løpet av januar 2011.

Kronprinsessen har selv sagt at hun ønsker å føde naturlig, selv om det dreier seg om tvillinger.

For kronprins Frederik er oppstarten på januar måned som vanlig ganske travel, med en rekke såkalte «nyttårskurer» – altså offisielle nyttårsmottakelser på Amalienborg slott. Disse finner sted både tirsdag og onsdag. Deretter er kronprinsens kalender imidlertid tom helt fram til 13. januar, ifølge det danske kongehusets hjemmesider.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken