Gå til sidens hovedinnhold

- Prinsessen har det bra

Kongelig tvillingbaby ble innlagt på sykehus.

(SIDE2): Innleggelsen av det danske kronprinsparets seks uker gamle datter nylig, skyldtes trolig frykt for dehydrering. Det sier forfatteren av boken «Alt om barnet», barnelege Vibeke Manniche, til den danske avisen BT.

Den kongelige babyen var nylig innlagt på det danske Rikshospitalet en kort periode, men Manniche mener det må være mer enn en vanlig forkjølelse som ligger bak innleggelsen av dan lille datteren til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Vanskelig diagnose
- Det er ikke selve luftveisproblemene som er farlige for så små barn. Det handler også om at barnet svært fort kan bli dehydrert, og derfor handler man raskt og innlegger dem, sier Vibeke Manniche til avisen.

Barnelegen sier at så små barn raskt kan bli svært dårlige, og det er i tillegg vanskelig å vite eksakt hva som feiler dem.

Farlig væsketap
Den største faren er at forkjølelse og andre luftveisproblemer også gjør det vanskelig for babyer å ta til seg mat, og dermed også få i seg nok væske.

- Små barn puster primært gjennom neset, og derfor kan det være vanskelig å amme dem, sier hun.

- Spedbarn blir raskt påvirket av væsketap, og det kan faktisk være ganske farlig. Man kan ikke vente og se tiden an, slik man kan med eldre barn sier Menniche til bt.dk.

Henrik også innlagt
Det danske hoffet har vært sparsommelige med opplysninger om hendelsen, men hoffet har opplyst at prinsessen nå har det bra.

Det er bare seks uker siden de kongelige tvillingenes fetter ble innlagt på sykehus med lignende problemer.

Lille prins Henrik (1 1/2 år) måtte behandles for bronkitt og dehydrering på Baptist Children Hospital i Miami mens han var på ferie med foreldrene, prins Joachim og prinsesse Marie.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken