Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er mest glamorøs?

Svenskene har kåret de 11 best kledte prinsessene - tror du det er Mette-Marit?

(SIDE2): En kåring av de 11 mest glamorøse kronprinsessene og prinsesse i Europa ble forteatt av det svenske magasinet Queen denne måneden. Det er ganske så mange å ta fra de mange kongehusene rundt forbi, men bare noen få kom med på listen som er satt sammen av et ekspertpanel.

Hele listen ser du under!

11. Kronprinsesse Mathilde (36)
Den belgiske kronprinsessen har ganske enkelt en elegant utstrålling. Hennes skreddersydde drakter, kåper og kjoler gjør at hun er en av de 11 mest glamorøse prinsessene i Europa.

Foruten magasinet Queens hyllest - har også Mathilde gjort inntrykk på Vanity Fair og der kom hun på en god niende plass over de mest kledde i fjor. Mathilde stjeler mer enn gjerne de moteriktige øyeblikkene fra de andre prinsessene, og skiller seg gjerne ut på store tilstelninger.

Les også:Disse er verdens best kledde

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

10. Kronprinsesse Mette-Marit (35)
Hun lærte raskt hvordan hun skulle kle seg, og det var noe helt annet enn da hun først ble sammen med Haakon. Mette-Marit fremmer norsk mote så ofte hun kan, og er ofte å se på motevisninger i inn- og utland.

Hun har blitt langt mer klassisk i stilen med årene, og selv om hun har fått kritikk for å se kjedelig ut - så har stilen kommet seg betraktelig.

Tidligere denne uken kom det fram av en ny undersøkelse at tyskerne misunner Mette-Marit og Haakon ders ekteskap.

Les også: Ligner Jackie O.

Les også:Mette-Marit tok en Dick Tracy

9. Prinsesse Marie (33)
Hun ble nylig mamma til en liten prins og pressefotografer har fulgt en glødende prinsesse de siste månedene.

Hun er fransk, og det er kanskje litt forutinntatt, men franske kvinner har gjerne fått mote inn med teskje. Marie har allikevel utviklet seg veldig i klesveien det siste året, og har nok lært et triks og to av sin svigerinne, Mary. Marie har fått ros for stilen sin det siste året av danske medier, som mener at hun snart tar igjen Mary på akkurat den fronten.

Av magasinet Queen blir hun sammenlignet med ikoniske Audrey Hepburn, noe som i seg selv er et strålende kompliment.

Les også:Gravid og vakker prinsesse

8. Kronpinsesse Máxima (39)
Den nederlandske skjønnheten har en utrolig utstråling og på nær sagt hvert eneste bilde tatt av henne smiler hun som en sol. Máxima er småbarnsmor med tre små døtre under fem år hun prøver å holde styr på, men hun tar seg allikevel alltid meget bra ut på bilder.

Eleganse, avslappethet og feminitet er stikkord som passer 39-åringen.

7. Prinsesse Clotilde (40) av Venezia og Piemonte
Den franske prinsessen, ja hun har rojal tittel til tross for at de franske monariket er avviklet, hylles for sin vakre stil.

Clotilde Courau, som hun også kalles, er en del av det kontroversielle House of Savoy. Savoy er en adelige familie som strekker seg over Italia, Frankrike og Spania - og dekket de historiske Savoy-regionene i landene. Hun er skuespiller, en meget dyktig en sådann, og er gift med Emanuele Filberto (36) som er prins av de franske distriktene.

6. Prinsesse Madeleine (26)
Den svenske prinsessen har holdt en lav profil de senere årene, men hun lyser alltid opp et rom med sin naturlige skjønnhet hver gang hun er på en tilstelning.

Uten tvil en fotoyndling de luxe - og med en frisk og kul stil som sier svensk hele veien. Hun er søt og elegant, men allikevel langt «yngre» i stilen enn de andre prinsessene på listen, og det er jo selvsagt fordi hun er den yngste. Men glamorøs - åpenbart!

Les også:Er ikke Madde sexy?

5. Kronprinsesse Letizia (36)
Letizia danket glatt ut Frankrikes førstedame, Carla Bruni-Sarkozy (41), da de to møttes i Spania for noen uker siden. Letizia har en stilrenhet ved seg som er av de sjeldne.

Hun fører seg elegant og bruker korrekte klær til sin sylslanke kropp, så det er ikke vanskelig å forstå hvorfor hun er med på listen.

Les også:Den nye moteprinsessen

4. Prinsesse Caroline (52) av Monaco
Ingen var så mye i media som prinsessesøstrene fra miniputtstaten på 80-tallet. Festglade og manneglade florerte bilder av dem ukentlig - og Caroline har holdt stilen.

Hun er stor fan av Chanel, noe også datteren Charlotte har tatt etter sin mor, og designer Karl Lagefelt har så klart lagt sin elsk på de vakre prinsessene. Glamorøs og elegant er Caroline uten tvil - bare se hva hun stilte opp i på sosietetsårets første store ball tidligere i år: Hva har du på armen, prinsesse?

3. Kronprinsesse Victoria (31)
Den svenske kronprinsessen kommer inn på en god tredjeplass. Hun har det seneste året vist seg i litt mer lekne antrekk - vide kjoler og mer fargerike gevanter, noe som gjør at hun fortjener tredjeplassen.

Victoria har blitt sikrere på seg selv de siste årene også, og det gjenspeiles uten tvil i klesveien. Hun ble hyllet som sin lilla silkekjole tidligere i vinter da hun åpnet en svensk moteutstilling i London - og da snakket hun også om sitt forhold til trender og mote, og ikke minst nevnte hun at hun gjerne ville ha en svensk designer til brudekjolen. Vel, det var nok et lite hint, for kun uker etterpå kom nyheten om forlovelsen.

Les også:- Jeg har det helt fantastisk

(Artikkelen fortsetter under bildet)

2. Kronprinsesse Marie-Chantal (40)
Den greske prinsessen i eksil får en god andreplass i kåringen. Hun er opptatt av mote og trender både for egen del og for barna (hun har fem av dem!) og designer egne barneklær som blant annet selges i London og Beverly Hills.

Marie-Chantal er opptatt av detaljer og eleganse, og det gjenspeiles i hennes stil som er klassisk glamorøs hele veien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

1. Dansk foran svensk
På førsteplass i det svenske magasinets kåring er det ingen svensk prinsessen som troner - men derimot den danske kronprinsessen. Mary (37) har blitt hyllet for sin klassiske og elegante stil i årevis, og er muligens den av Europas prinsesser som har den mest spennende og misunnelsesverdige garderoben.

Ekspertpanelet begrunner den danske førsteplassen med at Mary alltid er smakfullt kledd og raskt gikk fra «alminnelig» kvinne til en vakker prinsesse - hun oser ganske enkelt glamour og stil.

Les også:Mary glitret på filmfest

Les om de kongelige frieriene her: Hvem var mest romantisk?

Kilde: Queen og Bt.dk

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken