Gå til sidens hovedinnhold

Forlovelser, bryllup og barn?

Her er de heteste tipsene om europeiske kongehus i 2009.

(SIDE2): For en hoffreporter er den største begivenheten i året et kongelige bryllup og Se og Hørs hoffreporter i en årrekke, Kjell Arne Totland, krysser fingrene for å få med seg sitt 20. kongelige bryllup i løpet av 2009.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Rykter
Det er knapt noe som gir så mye rom for rykter og spekulasjoner som en forlovelse eller et forhold for de unge kongelige i Europa.

På listen over de mest populære troner selvsagt kronprinsesse Victoria (31) med samboeren Daniel Westling (34), prins William (26) med sin Kate Middleton (27) og fyrst Albert (50) av Monaco med Charlene Wittstock (30) som har fyrt opp under ryktene om et kongelige bryllup de siste årene.

Vi spurte Totland hva han tror kommer til å skje i løpet av året i de kongelige kretser og her er hans tips:

Forlovelse og bryllup:

- Jeg tror vi kan få både forlovelse og bryllup i Monaco i inneværende år. Ifølge franske kilder kan en kunngjøring av forlovelsen mellom fyrst Albert og Charlene Wittstock komme fra en dag til en annen. Men det har de jo sagt en stund, sier han.

Les også:Blir hun Monacos fyrstinne?

I det svenske kongehuset har man tre gifteferdige kongebarn - Victoria (31), Carl Philip (29) og Madeleine (26). I svensk media er det blitt nærmest fastslått at det er Victoria som må gifte seg først - det er den eneste riktige i følge etikken kongehuset og pappa kong Carl Gustaf (62) følger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Totland tror derimot at det svenske kongehuset kan komme til å lempe på kravene.

- Jeg tror vi kan få minst en forlovelse i 2009. Kanskje også bryllup. Men det behøver slett ikke være Victoria som forlover seg først. Det er faktisk ingenting i veien for at Madeleine eller Carl Philip kan gifte seg før sin storesøster.

- Enkelte svenske medier har påstått at det ta over ett år å planlegge et kongelig bryllup - og at det derfor ikke kan bli noe bryllup i år for Victoria og hennes søsken i år. Men for alt vi vet er planene allerede godt i gang - og vanligvis følger bryllupet bare noen måneder etter forlovelsen. Jeg minner om at Carl Gustaf og Silvia forlovet seg i mars 1976 - og giftet seg allerede i juni samme år, sier hoffreporteren.

Les mer her:Derfor gifter de seg ikke
Les også:Nå kan du forlove deg, Madde!

Kan bli britisk bryllup
I Storbritannia er det prins William (26) og prins Harry (24) som følges med argusøyne. Og selv om prinsene er forholdsvis unge ennå, så ser helst britiske presse at iallfall eldstemann slår seg til ro med kjæresten gjennom seks år, Kate Middleton.

- Jeg registrerer at det også er forlovelserykter rundt de britiske prinsene William og Harry, men jeg tror det vil drøye et par år ennå. De er jo begge så unge. Jeg tror imdlertid at de to prinsenes kusine Zara Phillips kanskje gifter seg i år, er Totlands tips.

Les også:Fridde han på hytta?

Zara Phillips (27), datter av prinsesse Anne, har vært sammen med Mike Tindall (30) i over fem år. Paret har bodd sammen i flere år og Mike skal ha fått æren for «å temme» Zara som lenge ble sett på som en av kongehusets festglade jenter. Zara er kjent for sine ferdigheter på hesteryggen og er regjerende verdensmester i feltritt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Graviditet og baby:

Medlemmer av kongehuset skal helst være godt gift før de får barn, men rykter om graviditeter er det mange av - særlig hvis man er i et fast forhold. Og selv om flere kronprinsesser de siste årene har fått små, så vil folk gjerne ha flere kongebarn.

For omlag et år og rett før jul gikk det rykter om at kronprinsesse Mette-Marit (35) ventet sitt fjerde barn - mye på grunn av gifteringen som ble tatt av og på ringfingeren ved flere anledninger og på grunn av klesvalg. Kronprinsesse Mary (36) opplevde det samme i høst fra internasjonal media rett etter at svigerinnen Marie (32) hadde annonsert sin graviditet.

- Det eneste vi vet helt sikkert er at danske prins Joachim og hans Marie venter sitt første felles barn i mai. Jeg ser imidlertid ikke bort fra at vi kan få gledelige meldinger om «lykkelige omstendigheter» i andre kongehus - også her hjemme. Vår egen Mette-Marit har i likhet med Danmarks Mary og Spanias Leizia signalisert at hun ønsker seg mange barn. Men kanskje hun synes tre barn er nok...? undrer Totland.

Prinsessen Marie og prins Joachim (39) giftet seg i 24.mai i fjor og barnet kan altså komme på dagen året etterpå.

Men mens svenskene hevder at vår kronprinsesse er gravid, får ikke de en ny tronarving før tidligst 2011.

Les også:Ingen barn på Victoria

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jubileer

Noe som fra tid til annen blir feiret med pomp og prakt er jubileer og dem er det flere av i året vi er inne i.

- Det er en rekke runde fødselsdager i Europas kongefamilier i 2009 - uten at det nødvendigvis behøver bety store festligheter alle steder. Men i Danmark blir det sikkert store fester både når prins Henrik fyller 75 og når prins Joachim fyller 40 - begge i juni. Der blir det sikkert også i Belgia når kong Albert fyller 75 samme måned.

- Både Nederlands prins Constantijn og greske prins Nikolaos skal sikkert også feste og feire når de fyller 40 i år - i likhet med svenske prins Carl Philip som fyller 30, forteller hoffreporteren.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her

Kommentarer til denne saken