GRØNLAND (SIDE2): Kronprinsessen besøkte huset på Grønland fredag formiddag for å feire deres fem års jubileum. Sammen med generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende, og gengeralsekretær i Kirkens Bymisjon, Sturla J. Stålsett, kastet hun glans over arrangementet der frivillighet er nøkkelordet.

Mette-Marit så vårlig vakker ut - kledt i dus gul drakt i grovt materiale og med et stripete strikket belte i livet. Det var likevel skoene som vakte mest oppsikt - beige Christian Louboutins gjør sitt til at beina får en «evighetsfølelse».

Se flere bilder nederst i saken!

Møtte enslige mødre
Mette-Marit fikk møte de frivillige, deltakerne og brukerne av Kvinnekafeen - som er et møtested for enslige mødre. Organisasjonene Safir (Senter for frivillig innsats i rusfeltet) og nettverkssenteret «Marte» driver Kvinnekafeen.

Mette-Marit hilste på enslige mødre med små barn og andre deltakere som bruker kafeen. Det ble helt tydelig et varmt møte mellom brukerne, de frivillige og ansatte og kronprinsessen. Flere av deltagerne ved huset uttrykte stor entusiasme over at kronprinsessen ville besøke dem, og takket også for at de fikk komme på gjestebud på Skaugum ved juletider.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Nettverk er viktig
Hun fikk også se de ulike aktivitetene, og en fotografiutstilling, i huset som kalles «Gartnerløkka» - det var den tidligere gartnerboligen i Oslo.

- Her på Gartnerløkka er det nettverk som er nøkkelen. Her kan alle som har et behov for å samles, komme sammen. Dialog blir til medmenneskelighet for medmennesket. At man kan møte et annet menneske i samme situasjon betyr enormt mye. Kraften i frivillighetsarbeidet er så tydelig her, sa Børge Brende og skrøt også av kronprinsessens engasjement i Røde Kors.

Mette-Marit er høy beskytter for Røde Kors, og har jobbet nært i flere av deres humanitære prosjekter både hjemme og ute.

Stolt
Gartnerløkka ble til som et samarbeidsprosjekt mellom Røde Kors og Kirkens Bymisjon. Brende la ikke skjul på hvor stolt han er av prosjektet.

- Når Røde Kors og Kirkens Bymisjon slår seg sammen, så blir det krutt, sa han. En ny intensjonsavtale ble også underskrevet mellom de to.

Elin og David ved Gartnerløkka takket Mette-Marit for at hun ville komme, og ønsket henne samtidig god tur til Sverige og kronprinsessebryllupet - da smilte hun og takket.

Side2 følger bryllupet - følg vår kongeblogg her!

3374