Gå til sidens hovedinnhold

Dette er første gang på Mette-Marits bursdag

Tradisjon tro med en vri.

(SIDE2): Kronprinsesse Mette-Marit (39) feirer sin 40-årsdag med en gudstjeneste dagen før den store dagen.

Ute i det fri
Det har vært en tradisjon i mange år, og Mette-Marit har invitert familie og nære venner til Slottskapellet søndagen før, på eller etter bursdagen de siste årene.

I år blir dagen riktignok feiret med en vri, og det er første gangen det skjer.

- Kronprinsessens 40-årsdag vil bli markert med en friluftsgudstjeneste for inviterte gjester i Dronningparken søndag 18. august, opplyser assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, til Side2.

Tidligere Oslo-biskop og mannen som viet kronprinsparet for snart 12 år siden, Gunnar Stålsett, er en nær venn og selvskreven gjest under kronprinsessens bursdagsfeiring. Han har også tidligere hatt opplesning under bursdagen, men Slottet ønsker ikke å opplyse om hva som står på programmet for dagen.

I fjor kom en hel rekke kjente fjes i Mette-Marits bursdag, blant dem Pucci-sjef Peter Dundas, Bertine Zetlitz og Bård Tufte Johansen.

Les mer her: Feiret med mektig motevenn

Festival
Kronprinsparet feiret sine felles bursdager med en stor Skaugum-festival 20. juli. Da sto en hel rekke kjente artister på scenen i løpet av den to dager lange feiringen, og kronprins Haakon (40) tok selv til scenen med gitarspill og sang på oppfordring fra venner og familie.

Jubileet ble feiret med rett i overkant av 200 gjester fra inn- og utland, men søndagens bursdag blir i langt mindre skala. Noen titalls venner og selvsagt kronprinsessens familie vil være tilstede under markeringen i Dronningparken.

Les mer fra bursdagen: Rørt Märtha gråt på scenen

HTML EMBED

Les også:

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken