(SIDE2): Det er selvsagt burgunder vi snakker om. Og kronprinsesse Mette-Marit (39) vet hvordan hun skal matche den nydelige høstfargen på en elegant, men trendy måte. Det har helt klart heller ikke gått den moteriktige kronprinsessen hus forbi at høstens store farge er en farge man kan bruke til alt.

Nyanser av burgunder
Da kronprinsessen gjestet Fretex torsdag denne uken, var hun i kledd fra topp til tå i sjatteringer av den vakre fargen. Hun hadde valgt en sober kjole i burgunder, stiletter burgunder fra Prada, og hadde en eksklusiv fløyelsveske fra samme italiensk motehus i hånden - også den i høstens store vinfarge.

- Burgunder, vinrødt eller bordeaux - uansett hva du kaller det, seiler opp til å bli en av høstens heteste toner. Og at det kom til å bli populært var svært tydelig under de store moteukene verden over, da det florerte av burgunder i alle varianter. På sko, topper, vesker, kjoler, bukser, og så videre. De mørke rødtonene paret med sort er en fin kombinasjon, sier Side2s moteansvarlig, Ida B. Klokk, om høstens aller heteste fargetrend.

Fargen ses på catwalk så vel som i alle de rimelige kjedebutikkene finnes nå klær i burgunder til ulike sjatteringer av bærtonene som preger motebildet i høst.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Herlig høst
Kronprinsessen endrer gjerne fargetonene i garderoben akkurat slik de fleste moteinteresserte jenter gjør. Sommeren er for alvor over, mørket inntar kveldene raskt og tiden er inne for mørkere farger på klær, sko og vesker.

Fargen er svært lett anvendelig, og kan brukes de aller fleste andre farger som preger motebildet. En liten dæsj av den glade farge på en veske, et par sko eller jeans er helt klart en enkel måte å sprite opp antrekket på.