Gå til sidens hovedinnhold

Mette-Marit kom i gave fra presidenten

Se den indonesiske presangen.

(JAKARTA/SIDE2): Store og små fargerike sjal er svært populært blant kvinnene i Sørøst-Asia, og da var det ikke så overraskende at den norske kronprinsessen fikk det i gave fra presidentfruen mandag.

Kronprinsparet er invitert til Jakarta av president Susilo Bambang Yudhoyono og hans kone Kristiani, og ble invitert til det store presidentpalasset i hovedstaden på visitt mandag morgen. Gaver er tradisjon, og presidentfruen overrakte derfor et vakkert lilla sjal til Mette-Marit.

Hedret vertskap - igjen
Mandag kveld reiste kronprinsparet til en indonesisk restaurant med et lite følge der de skulle treffe indonesiske ministre til middag. Da kronprinsessen ankom lobbyen på Shangri-La før avreise hadde hun valgt å drapere det vakre sjalet rundt den ene skulderen – slik kvinner her i landet ofte gjør.

Det lilla sjalet med elegant broderi og vevde skimrende tråder i matchet det lange lilla rysjeskjørtet og den lille clutchen i adventslilla.

Også søndag kveld da paret ankom den indonesiske hovedstaden hedret kronprinsessen sitt vertskap ved å kle seg i en lavendelfarget kåpe med gullbroderi , tydelig med asiatisk inspirasjon. I ørene hang store skinnende øredobber, også det veldig trendy i Sørøst-Asia.

Travel dag
Første dag av det offisielle besøket startet med promotering av norsk laks i regi av kokkeverdensmester Geir Skeie. Sammen med ham svingte paret kniven, og serverte shashimi til indonesiske gjester. En del av besøket består i å promotere norsk næringsliv, og i den anledning er det hele 77 norske bedrifter representert i byen for øyeblikket.

Side2 møtte en av bedriftene som hadde offisiell åpning av sine kontorer under Jakartas månedlige bilfrie søndag – les mer om det her.

På lunsj hos presidentparet fikk kronprinsen og kronprinsessen anledning til å nyte norsk musikk – Ole Edvard Antonsen har fått spesiell invitasjon til å delta på det offisielle besøket da han er presidenten store favoritt.

Les også:Han er presidentens store favoritt

Klesmaraton
Under et offisielt besøk er det vanlig at kronprinsessen skifter antrekk en rekke ganger bare i løpet av en dag. Et offisielt besøk innebærer rett og slett et aldri så lite klesmaraton.

På starten av dagen hadde hun valgt en nydelig ferskenfarget kjole med kritthvit jakke over, og noen av sine favorittsandaler med høye hæler i dyremønster.

Men før lunsjen, hvor det var veldig knapp tid, rakk hun å skifte til en ny helt kritthvitt drakt med blondedetajler (på bildet i ved neste avsnitt t.v.) på både jakke og skjørt. I ørene dinglet glitrende rubinøredobber.

- De siste sesongene har helhvite antrekk vært helt riktig, og Mette Marit er med på trendene. Mette-Marit er glad i hvitt, og dette er en farge som kler henne, spesielt når stilen er så ren og enkel som her. Hun er klassisk, og kler seg som en prinsesse burde. Samtidig kan man se på valg av tilbehør at hun har en god forståelse for stil og mote. Den røde kjolen og hvite blazeren spriter hun for eksempel opp med sko i slangeskinnmønster og en metallisk clutch, sier Side2s moteansvarlige Ida Klokk.

Side2 følger kronprinsparet på deres offisielle reise i Indonesia - slik ser programmet ut videre:

Dag to vil kronprinsparet delta på åpningssesjonen av næringslivsseminaret «Indonesia – Norway. Strategic Partnership in Business». Denne dagen er også satt av til seminar i forbindelse med det norsk-indonesiske engasjementet innenfor skog og klima.

Kronprinsessen skal besøke et stort sykehus som spesialiserer seg på mødre og barn-helse.

Deretter skal de overvære åpningen av Innovasjon Norges kontor, og ambassadens nye lokaler før mottakelse på kvelden med presidentparet hvor Ole Edvard Antonsen holder konsert.

Dag tre holdes i Yogyakarta hvor de skal møte guvernør Sri Sultan Hamengkubuwono X, besøke et universitet og et 1200 år gammelt buddhistmonument.

Kommentarer til denne saken