(SIDE2): Kronprinsesse Mette-Marit (35) er Ukraina der hun er spesialutsending for UNAIDS. I morgentimene skal kronprinsessen ha falt og slått hodet, skriver Aftenposten.no.

Avisen skriver videre at det ble først opplyst at kronprinsessen hadde falt på hotellet, men det viste seg at hun hadde hadde falt under et møte med organisasjonen All-Ukrainian Network – for personer som lever med hiv eller aids.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Hjernerystelse
Mette-Marit skal ha snublet i et éntrinnstrapp og slo hodet. Hun ble ifølge Aftenposten scannet etter falluhellet mandag formiddag, og det ble konstatert at hun har pådratt seg en lettere hjernerystelse og må hvile i to dager. Hun er nå sengeliggende.

Ifølge Slottet var det hele udramatisk til å begynne med, men etter at hun ble undersøkt av leger viser det seg at hun har fått hjernerystelse og må mest sannsynlig avlyse resten av Ukraina-turen.

- Mette-Marit er undersøkt av lege for sikkerhets skyld, men det er helt udramatisk, opplyste presseansvarlig på Slottet, Marianne Hagen, som er sammen med kronprinsessen i Ukraina til Side2 tidligere i dag.

- Hva skjer med programmet i dag?

- Vi ser an programmet i dag, sa Hagen mandag formiddag.

Det er mulig at kronprinsessen kan være med på programmet på onsdag, men det vites ennå ikke.

Det er ikke første gangen kronprinsessen har vært uheldig, da Mette-Marit og kronprins Haakon (35) startet sin årlige fylkestur for to uker siden kunne det gått skikkelig galt på brua i Notodden.

Les også:Snublet foran fossefall

Stort program
Mandag skulle Mette-Marit etter planene ha besøkt besøke et senter for Hiv/AIDS-syke barn i Kiev, men det har hun måttet avlyse på grunn av fallet.

Formålet med turen til Kiev er å løfte fram HIV-positive og deres livssituasjon, og samtidig gi støtte til det nasjonale AIDS-arbeidet. Dette er kronprinsessens fjerde tur siden hun ble utnevnt som ambassadør for Hiv/AIDS-arbeidet i FN i 2006.

Hun fronter også kampanjen for UNAIDS med spørsmålet: «Ville du invitert meg hjem om jeg var hiv-positiv?» som ble lansert i forbindelse med en internasjonale aidskonferansen i Mexico tidligere i år.

Les også:Pryder plakater mot aids

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!