(SIDE2): Det er Aftenposten som skriver at Mette-Marit tar imot sju ungdommer som jobber med hiv/aids i Ukraina. De er alle invitert opp på hennes suite på Hotel Premier Palace der de får møte kronprinsessen, skriver avisen.

Mandag ble det kjent at kronprinsessen hadde falt i en trapp og senere fikk påvist en lettere hjernerystelse. Det tre dager lange besøket med et spekket program sto i fare for å bli helt avlyst.

Les mer her:Mette-Marit fikk hjernerystelse

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Bedre
Det offisielle programmet er avlyst tirsdag men det er mulig at Mette-Marit får muligheten til å være med på noe av arrangementene onsdag, opplyste Slottet til Side2 i går.

- Kronprinsessen er på bedringens vei, men ikke så bra som hun håpet at hun skulle være, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen til Aftenposten.

Lei seg
Mandag kveld uttalte kronprins Haakon på konas vegne at hun var svært lei for at hun ble skadet og ikke fikk gjennomføre programmet hun har jobbet med og sett fram til de siste to årene.

Les mer her:- Mette-Marit er lei seg

Hardt rammet
Mette-Marit er i Ukraina som spesialutsending for UNAIDS, organisasjonen som koordinerer hiv/aids-arbeidet i FN. Kronprinsessen har arbeidet for FN i over to år og har besøkt flere land i den forbindelse.

Ukraina er det landet i Europa og sentral-Asia som er sterkest berørt av hiv-epidemien. Organisasjonen «All-Ukranian Network of People living with hiv» kjemper mot stigmatiseringen av hiv- og aids-syke, og fikk i 2006 en pris for sitt arbeid mot diskriminering. Den gang delte ut Mette-Marit ut prisen under den internasjonale Aids konferansen i Toronto.

Les mer her:Pryder plakater mot aids

Kilde: aftenposten.no og kongehuset.no

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!