Gå til sidens hovedinnhold

- Denne blir Sverre Magnus veldig glad for

Kronprinsparet fikk en rørende presang av Hamran-gründer.

HÆGEBOSTAD (SIDE2): Kronprinsesse Mette-Marit (40) og kronprins Haakon (40) fikk overrakt en flott høvelbenk i flammebjørk da de besøkte Hamran kjøkken og snekkerverksted som siste post på dag en av fylkesturen i Vest-Agder.

Mette-Marit ble mektig imponert og ville vite hvem som hadde laget noe så flott. Det var et rørende øyeblikk da det viste seg at den er håndlaget av mannen bak Norges fjerde største kjøkkenleverandør, Hamran, i Hægebostad - Elling Hamran (72).

Høvelbenkene er nok kjent for de aller fleste, de har vært bruk på sløyden på skoler i store deler av landet i årevis.

- For et flott håndverk, skryter kronprinsessen til håndverkeren som for tre år siden fikk Kongens fortjenstmedaljer, som han også bar til tilstelningen tirsdag ettermiddag.

- Denne ble vi utrolig glade for. Og jeg vet om en som kommer til å bli veldig glad for dette. Sverre Magnus elsker å snekre, så dette er veldig flott, sier Mette-Marit og takker Elling.

Lilleprinsen er en aktiv liten gutt på sju og et halvt år, og kronprinsessen la ikke skjul på at han ville bygge mange ting på den flotte benken.

Les mer fra fylkesturen:

Fem minutter i Flekkefjord

- Jeg var med pappa på jakt her da jeg var liten

Designkonkurranse


I dag drives kjøkken- og snekkerbedriften av Ellings sønn, Trond, som viste kronprinsparet rundt. Han hadde også laget en aldri liten konkurranse til de to.

Kronprinsparet fikk i oppgave å ferdigstille en front hver til et kjøkken.

På spørsmål om kronprinsessen stoler på sin ektemanns smak når det kommer til kjøkkendesign er hun veldig positiv.

- Han har veldig god smak, den stoler jeg fullstendig på, sier hun.

- Det var helt nytt! ler han hjertelig.

Begge ble veldig konkurranseinnstilt med gang de fikk vite at de skulle sette sammen hver sin front.

- Er det konkurranse eller? smiler Mette-Marit. De fikk selv velge treslag, og det var med på å avgjøre designet på kjøkkenet.

Haakon var raskt ute og begynte å bygge med en gang, mens Mette-Marit tenkte ut hva slags treslag hun ønsket seg.

- Ser du hva jeg har laget eller? spør Haakon og viser fram fronten med en lysere H inni. Han er godt fornøyd med et eget design.

- Nå var du veldig flink, Haakon, roser kronprinsessen. Hun gjorde seg litt mer flid med sin design og brukte tid på finne avhugg og brukte kun lys eik i bestemte størrelser. Men avviste bestemt at hun var perfeksjonist selv om hun brukte litt lengre tid enn ektemann.

- Nei, det er jeg ikke! Men jeg liker å for eksempel sortere skjell etter form og størrelse når vi er på hytta og det ikke er så mye å finne på, ler hun.

Kronprinsparet låner som kjent en villa på Dvergsøya utenfor Mette-Marits fødeby Kristiansand. De er godt vant med sørlandskysten, og er her ofte på sommeren. Her ferierte de også i år – da sammen med en av verdens rikeste mann, Bill Gates og hans familie.

Matlaging

Det var ikke bare ferdigstilling av fronter som sto på menyen under bedriftsbesøket, kronprinsparet måtte også ta på forklær og vaske hendene. Matlaging var neste post.

Mette-Marit lagde hovedretten bestående av tynne potetflak som ble stekt i ovnen, og noen diverse kjøttretter av lokal hjort fra en farm i bygda, mens kronprinsen fikk bryne seg på diverse franske desserter.

Maten fikk de heldigvis også lov å smake på maten etterpå.

Onsdag morgen går fylkesturen videre, og da starter besøket i Lindesnes, og deretter går turen til Audnedal og Åseral kommuner.

Side2 er med på den tre dager lange turen, så følg med for daglige oppdateringer!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken