Gå til sidens hovedinnhold

Ensom majestet på GP-fest

Mette-Marit til den store musikkfesten.

(SIDE2): Da kronprinsparet tok med seg Marius (13) på Nobelkonserten i Spektrum før jul i fjor ble det en kjempefest. Wyclef Jean sang og ropte på prinsessen, og løp opp på tribunen der de satt for å hilse på dem. Nachspiel ble det også.

Haakon på Expo
Men når det om halvannen uke braker løs med Eurovision-finale på Telenor Arena, kommer kronprinsesse Mette-Marit (36) alene. Kronprins Haakon (36) er på Expo i Shangai.

Alle barna ble med på Rampelysfestivalen tidligere i år, så det er mye mulig at de ønsker å være med på den store finalen også. Men om det skjer, vites ikke.

- Jeg synes det er både flott og naturlig at det denne gang er kronprinsesse Mette-Marit som representerer kongefamilien ved finalen. Og det ville ikke forundre meg om hun når kvelden kommer, dukker opp med eldstesønnen Marius ved sin side. Kanskje også Ingrid Alexandra? sier Kjell Arne Totland, hoffreporter i Se og Hør, til Side2.

Les også:Tok med barna på festival

Tradisjon
Det er tradisjon at kongefamilien er til stede når det er musikkfest - de siste to gangene Norge har hatt finalen, har de overvært festlighetene.

- Det er blitt en tradisjon at kongefamilien er representert når Norge arrangerer den internasjonale Grand Prix-finalen. Da finalen gikk av stabelen i Bergen i 1986, var hele den daværende kronprinsfamilien til stede: Harald og Sonja med begge barna. Jeg var selv der, forteller Totland.

- Ved finalen i Oslo 10 år senere var det dronning Sonja som representerte kongefamilien.

Eurovision braker løs 29. mai - og Side2 er selvsagt på plass for å dekke alt fra begivenhetene.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn