Gå til sidens hovedinnhold

Varmer opp med Mette-Marit

Skandalene, forholdet til kronprinsen og askepottslutten vises på svensk TV.

(SIDE2): Hver mandag på SVT1 varmes det opp til kronprinsesse Victorias bryllupsdag 19. juni med programmet «Det kungliga bröllopet».

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Askepott
Denne gangen besøker reportere fra den svenske kanalen først Daniel Westlings hjemby, Ockelbo, for å se hvor den kommende prinsen kommer fra. Men det sentrale i den times lange programmet denne gangen er historien om den gang Mette-Marit Tjessem Høiby.

«Mette-Marit - vår tids Askepott» ble en av de mest sette dokumentarene i TV2s historie da den ble sendt 2006, og nå vises den på nytt på svensk TV. Filmen ble sett av nærmere 800.000 da den først ble vist.

Intervjuer med tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs, journalister fra Akersgata, samt intervju med Sven O. Høiby som forteller om kronprinsessens liv før hun ble sammen med kronprins Haakon er alt med i denne dokumentaren.

Les også:Lover Mette-Marit fra A til Å

Les mer her: - Jeg angrer ingenting

Langet ut
Tidligere i år langet svenskene ut mot Mette-Marit, da skrev Expressens hoffreporter følgende:

«Mette-Marit hadde alt annet enn en plettfri fortid. Dopmisbruk og nakenbilder fikk kong Harald og dronning Sonja til å se rødt».

Les hele saken her: Svenskene langer ut mot Mette-Marit

Ravefestene, kjærestehistoriene, ryktene rundt videoer på nettet, lille Marius, pressekonferansen der Mette-Marit gråtende fortalte om sitt tidligere utsvevende ungdomsliv – det meste er med.

Sammenlignet
I Sverige har ofte Daniel blitt sammenlignet med Mette-Marit.

En vanlig mann blir sammen med en tronarving, det ligner veldig på den norske historien noen år tidligere.

- Mette-Marit ses på som Daniels like. Begge to er vanlige «Svenssons». For henne har det tatt lang tid å bli elsket av folket. Det kommer nok til å bli tøft for Daniel også, har hoffekspert Catarina Hurtig uttalt til Aftonbladet.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

BAKGRUNN:Sammenlignes med Mette-Marit

«Det kungliga bröllopet» vises mandager klokken 20.00 på SVT1.