Gå til sidens hovedinnhold

Kyss og klem i Kollen

Mette-Marit og Haakon koste seg under helgens hopprenn.

(SIDE2): Kronprinsfamilien var på plass under søndagens årlige hopprenn i Holmenkollen. I strålende påskevær nøt hele familien den store begivenheten. Kronprins Haakon (38) og kronprinsesse Mette-Marit (38) hadde tatt med seg barna og hunden til den tradisjonsrike begivenheten.

Kyss og klem
Det ble litt klemming i Kollen også – kronprinsparet er aldri redde for å vise følelser og de klemte til under hopprennet. Haakon flørtet med og kysset på kona, mens de lo og spøkte. De så virkelig nyforelsket og glade ut i den varmende vårsolen.

Prins Sverre Magnus (6) og prinsesse Ingrid Alexandra (8) var med i tillegg til familiens hund, Milly Kakao. Sistnevnte er en ivrig og glad labradoodle, men det ble ingen bikkje i bakken heldigvis.

Birkebeinerplakett
Det er 120. gang hopprennet i Holmenkollen arrangere, og kongefamilien var som vanlig på plass på kongetribunen.

Kong Harald (75) og prinsesse Astrid (80) har fått med seg samtlige dager i Kollen, mens resten av kongefamilien ble med dem i går. De fikk se østerrikske Martin Koch vinne foran tyske Severin Freund, mens Anders Bardal ble beste norske med en tiende plass.

Prinsesse Astrid ble også tildelt Birkebeinerplaketten – Skiforeningens høyeste utmerkelse – i pausen mellom omgangene i hopprennet. Skiforeningens styreleder, Ole Fr. Anker-Rasch, begrunnet tildelingen slik under overrekkelsen i dag:

- Kongefamiliens interesse for skisport generelt og Holmenkollrennene spesielt er av stor betydning for det norske folk, skisporten, Holmenkollen og Skiforeningen. Prinsesse Astrid, fru Ferner har vært til stede på mer enn 70 Holmenkollrenn, alltid like engasjert og entusiastisk. Tildelingen av Birkebeinerplaketten til prinsessen skjer som en anerkjennelse og takk for dette, uttalte Ole Fr. Anker-Rasch ifølge kongehusets hjemmeside.

Kommentarer til denne saken