(SIDE2): Hollywood-stjernene gjør det, kronprinsessene gjør det og helt vanlige jenter gjør det. Å få fyldigere vipper gir et lekkert, lekent blikk.

Kronprinsesse Mette-Marit fikk tidligere i år ros for sine naturlige vippeextensions, noe som særlig ble lagt merke til på forsiden av gratisavisen Natt&Dag, og da Mette-Marit feiret den danske dronningens 70-årsdag tidligere i år som man kan se i hovedbildet. Vippene markerer og rammer inn blikket, og er en super løsning hvis man ønsker det lille ekstra.

Side2 måtte teste det ut!

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Hva:
Vippeextensions er langt mer holdbart enn vanlige løsvipper, fordi de limes direkte på de naturlige vippene. De kan være holde i opptil to måneder. En velger selv farge, lengde og tykkelse - og det betyr også at mascara ikke lenger er nødvendig. Hårene er naturlig bøyde så man vil ikke trenger en vippetang.

Hvorfor:
Hudpleier Trude J. Simensen ved Cosmo Beauty sier til Side2 at vippeextensions er passende for alle - både menn og kvinner er i hennes kundegruppe.

Grunnen til at mange ønsker seg nye vipper kan være at man har kommet i en alder der man har begynt å miste vippene, noen ønsker fyldigere vipper, mens andre igjen leker seg med ulike farger og lengder.

- Lengden velger man selv, og det er ikke noe problem å få resultatet ser helt naturlig ut. Det er heller ikke slitasje på vippene, da de vokser ut av seg selv etter kort tid. Extensionsene faller av etter om lag to til tre uker, forteller Trude J. Simensen til Side2.

Hun har jobbet med hudpleie i mange år, og startet med vippeextensions for fem år siden. Responsen har vært enorm.

- Vi har kunder i alle aldersgrupper, og både menn og kvinner. Det er et fint tilbud til de som mister øyevippene med alderen, men også til for eksempel personer som har vært syke og mistet hårveksten. Man må ha litt hår for at man skal klare å sette vippene på, sier hun.

Akkurat vippeextensions ble utviklet i Korea, og ble raskt en hit i Asia der kvinner generelt har kortere øyevipper enn nordiske kvinner.

- Det er genialt. En blir rett og slett avhengig av det fordi det ser naturlig ut, du merker ikke vippene og man kan leve helt som normalt. Et pluss er også at man slipper mascara, noe som mange setter pris på nå på sommeren, sier Simensen.

Hvordan:
En får ulike typer extensions, enten syntetiske eller de noe tynnere minkvippene. Løsvippene limes en og en på de naturlige øyenvippene, og gjør dem både tykkere og lengre. Vippene ser helt naturlige ut på, og sitter i opptil to måneder.

Man bør helst etterfylle vippene hver tredje uke for best resultat, så dette er et kostbart alternativ, men det fungerer veldig godt for dem som har dette behovet.

For Side2s del tok behandlingen om lag halvannen time, men det kan ta opp til tre timer. Man må selvsagt ha lukkede øyne hele tiden, og behandlingen er så lite merkbar at man lett kan ta seg en lur mens det hele pågår.

Side2 mener:
Vi har blitt inspirert av Mette-Marits vakre blikk den siste tiden, og bestemte oss for å se om det faktisk funker like bra på hvermannsen. Det gjorde det! Behandlingen er veldig avslappende, og ikke ubehagelig i det hele tatt.

Valget falt på ulike lengder av vippene, slik at de ser mer naturlig ut, og en får følelsen av å få større øyne og blikk.

Hvis man for eksempel bruker briller kan det være lurt at de ikke er for lange, så unngår man å krasje i glassene...

I 24 timer skal man unngå vann direkte på vippene, og steam og damp må unngås i 48 timer for å unngå at vippene skal lime seg på hverandre. Etter det er det fritt fram med dusj, bad og tårer. Det føles litt rart de første gangene man får vann på vippene, for de er selvsagt litt hardere enn de naturlige hårene. Men etter litt tørring og kostebørsting, er det over.

Pluss er selvsagt at man slipper mascara - det er rett og slett himmelsk! Mascara brukes selvsagt hvis man ønsker, og når en skal sminke seg litt ekstra. I så fall må det ikke brukes oljebasert sminkefjerner i starten.

Minus er at det er avhengighetsskapende og litt kostbart, men overkommelig hvis man ønsker seg noe litt ekstra!

Vippeextensions tilbys ved en rekke ulike spa- og hudpleiesalonger, og koster fra cirka 1800 kroner og oppover. Behandlingen hos Cosmo Beatuy kostet 2000, og påfyllingen koster 390 for halvtimen.

HTML EMBED