(SIDE2:) Kronprinsesse Mette-Marit var på besøk hos Rabita speidergruppe i moskeen i Calmeyers gate i dag, tirsdag.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Her fikk hun være med på den muslimske speidergruppens speidermøte, og fikk opplæring i flere nyttige aktiviteter.

Lærte nye knuter
Det ble først lest et vers fra Koranen, før Mette-Marit fikk se hvordan man pakket sekken og hvordan man knyter flere av de viktigste knutene, som båtmannsknop og teltstikk.

Kronprinsessen fikk også prøve seg på å knyte et klassisk dobbelt halvstikk.

- Du må nesten vise meg hvordan man gjør det, lo prinsessen etter et par mislykkede forsøk, og speider jenta Marwa Nader viste villig vekk.

Lo og klappet
- Det var veldig gøy å møte Mette-Marit, så Marwa etterpå og var rimelig sikker på at kronprinsessen kom til å huske knuten hun nettopp hadde lært.

Speiderne hadde også øvd inn en actionfylt og humoristisk speiderversjon av «Rødhette og Ulven», og Mette-Marit lo høyt og hjertelig av de unge skuespillerne.

Selv twitret kronprinsessen senere på dagen: KPM:Har akkurat besøkt Rabita speidergruppe på Grønland, Oslo. De var så flinke! Jeg lærte meg å knyte speiderknuter.

Rap fra øst
Det ble også tid til musikalske innslag, og Ilyas Selaihi, Alaeddin Maach og Younes Saad som sammen er rapgruppen Kidsa fra Øst, fikk vist seg fram for alle de frammøtte.

«Vi drikker ikke vin og spiser heller ikke svin. Vi tror på Allah og ikke Gerd Liv Valla», rappet de lystig før det hele ble avsluttet med allsang fra speidergruppen.

- På speidermøte i Rabita speidergruppe. Speiderne storfornøyd med besøk av @Kronprinsparet ved Kronprinsessen, sto det skrevet på Kronprinsparet på Twitter.

Mette-Marit er høy beskytter av Norges Speiderforbund.

2582