Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk Mette-Marits nye armbånd

Nå har hun dilla på dette.

(SIDE2): En perlearmbånd med en fargerik skilpadde på er et av kronprinsessens nyeste tilbehør. Bare den siste uken ble hun sett med armbåndet to ganger, en ny favoritt i smykkeskrinet med andre ord.

Både på fredagens åpning av Kirkemusikkfestival og mandagens åpningen av Kvinnesenteret Stella i Oslo bar kronprinsesse Mette-Marit (38) det nye armbåndet.

Religiøse symboler
Armbåndet føyer seg inn i rekken av smykker med religiøs eller spirituell mening, som kronprinsessen er svært glad i. Både buddhistiske armbånd, en amulett mot misunnelse og hinduistiske smykker er noe av det Mette-Marit oftest ses med. Den blå øyeamuletten er blant hennes absolutte favorittsmykker, og hun bærer det ofte.

Også det nye armbåndet har en sterk mening - skilpadden har et symbolsk og viktig budskap i mange kulturer. Den betyr blant annet beskyttelse - på grunn av det kraftige skallet den kan trekke seg inn i. Andre betydninger er harmoni, selvsikkerhet og balanse i varierte miljøer. Skilpadden er også et symbol på et langt og trygt liv.

Fra USA
Lignende perlebroderier i stor innen den indianske kulturen, og er en skikk som hyller arven fra forfedrene. En av de store indianske designerne er Teri Greeves (42) som selger sine armbånd til om lag 1400 kroner, på hjemmesiden ligner de veldig på Mette-Marits variant.

Perlearmbåndet er lyseblått med flere store skilpadder på brodert i grønt, gull, sort, gult og rødt.

Kommentarer til denne saken