(SIDE2): Det var en glad hoffreporter i Se og Hør, Kjell Arne Totland, som tok en kjapp prat med Side2 tirsdag morgen da forlovelsen til kronprinsesse Victoria (31) og Daniel Westling (35) ventes offentliggjort klokken 13 i dag.

- Dette er en kjempehyggelig nyhet som jeg denne gangen håper er riktig, sier Totland.

Les også:Victoria forlover seg i dag

Ventet på nyheten
Han har ventet en stund på den hyggelige nyheten og var tidlig ute med å spå at dette ble året da det svenske kongehuset endelige skulle få se sin kommende dronning forlovet med den mannen hun vil ha.

- Jeg er selvsagt enig i at det snart er på tide at Victoria får sin Daniel - og tror faktisk at årets bursdag var den siste hun feiret uten Daniel ved sin side. Neste år tror jeg de to er forlovet - eller kanskje til og med gift, sa Totland til Side2 allerede i juli i fjor.

Les mer her:- Rett kongelig etikette

Lang forlovelse
Skepsisen i svensk media har vokst seg stor de siste månedene. Man trodde rett og slett ikke på at det kunne bli et svensk kongebryllup til sommeren - og det blir det da mest sannsynlig heller ikke. Først i 2010 er det ventet at Victoria og Daniel går ned kirkegulvet, ifølge svenske medier.

Hvis det stemmer, så blir det en lengre forlovelse enn det som er vanlig for kongelige.

- Det kan jo være at Daniel ønsker å tilpasse seg denne rollen og at det da er lettere å gjøre det i form av en forlovelse. For det er litt uvanlig med en så lang forlovelse, sier hoffreporteren.

Som regel gifter de kongelige seg innen et halvt år etter at forlovelsen er kunngjort. Det gjorde kronprins Haakon og Mette-Marit og det gjorde kronprins Frederik og hans bror prins Joachim - begge gangene.

- Forberedelsene til et kongebryllup kan være i gang i lang tid uten at noen merker det, sier Totland til Side2. Selv gleder han seg enormt.

Victoriadagen er lagt fram som en mulighet for den lange forlovelsen, det samme er veinettet i Stockholm som sies å være under utbygging hele dette året, samt Sveriges formannskap i EU som gjør at sikkerhetspolitiet har mange store prosjekter i vente.

- Det blir mitt 20. kongelige bryllup og jeg er utrolig glad for at det blir Victoria og Daniels jeg får gå i , sier han.

Les også:Forlovelser, bryllup og barn?