Gå til sidens hovedinnhold

Tar ingen sjanser

Halvannen million ekstra er bevilget rundt sikkerheten av det svenske kronprinsesseparet.

(SIDE2): Nye dokumenter avslører at kong Carl Gustaf (63) har bedt om to millioner svenske kroner, eller drøye halvannen million norske kroner, ekstra årlig til sikkerheten rundt kronprinsesse Victoria (32) og Daniel Westling (36), skriver svenske Expressen.

Kongen tar selvsagt ingen sjanser når det gjelder sikkerheten til datteren og hans kommende svigersønn - særlig når de flytter for seg selv til sommeren.

Flyttedato klar
Flyttelasset går fra Drottningholms slott til Carl Gustafs barndomshjem, Haga slott, rett etter første juli en gang, skriver avisen.

Slottet totalrenoveres for tiden, og det har på en prislapp på over 32 millioner kroner. Det svenske hoffet har hele tiden understreket at slottet skal stå klart kort tid etter bryllupet 19. juni, og alt skal være i rute med oppussingen.

Det aller viktigste ved slottet er allikevel sikkerheten, og det koster.

13 millioner kroner er satt av til sikkerhetsarbeidet rundt Daniel Westling og kronprinsesse Victorias nye hjem. Den største jobben går ut på å sperre av store områder rundt slottet, nye ståltak skal legges og turstiene rundt slottet er flyttet ned til strandkanten.

Kongen og hans stab har bevilget ytterligere halvannen millioner ekstra for å dekke sikkerheten i parets hjem.

Les mer her:Får sitt slott denne uken

100 dager
I dag er det akkurat 100 dager til den store begivenheten, og bryllupsfeberen herjer stort i vårt naboland.

Flere bøker om kronprinsessen er gitt ut, en mengde suvenirer med bilde av Daniel og Victoria er laget og plakater og postkort er trykket opp i hopetall.

Les også:Se de nye minnemedaljene

Hver uke vises det en times bryllupsspesial på SVT1, og torsdag lanserte også landets største avis Aftonbladet sitt store bryllupsmagasin og spesialside på nettavisen - med en egen nedtellingsklokke til den store dagen.

Kommentarer til denne saken