Gå til sidens hovedinnhold

- Victoria må få bestemme selv

Debatten om føring til alteret tetner til hos söta bror.

(SIDE2): Victoria ønsker at pappa kungen skal føre henne til alters. Men prester og den svenske kirken mener det er en uting. Debatten har rast i Sverige de siste dagene - den svenske kirken mener kvinnen ikke skal gis bort av en mann og heller bør gå alene til alteret.

HTML EMBED
window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: 'your app id', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement('script'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + '//connect.facebook.net/en_US/all.js'; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Nå har debatten ifølge Aftonbladet blitt politisk. Partileder for svenske kristendemokratene har tatt kronprinsessens side.

- Victoria må få bestemme selv, sier Göran Hägglund.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Vil bryte tradisjonen
Her hjemme har det i alle år vært vanlig tradisjon at far fører sin datter til alteret. Men Victorias ønske om å bryte med svensk tradisjon, og la kong Carl Gustaf få føre henne opp til Daniel - har fått stor kritikk.

Tidligere denne uken gikk prester ut i de svenske avisene, hoderystende over Victorias ønske. Erkebiskop Anders Weijryd uttalte til Aftonbladet at han frarådet Victoria å bryte med den lange tradisjonen. Ulempen ved at Victoria bryter med nettopp den tradisjonen, og gjør som sin gode venninne Märtha Louise og blir ført til alteret av sin far, gjør at det kan bli en trend. Noe den svenske kirken ønsker å unngå.

Viss frihet
Kristendemokratenes partileder sa i en utspørring på SVT1 at han synes kronprinsessen bør få velge selv. Men han påpekte også at den svenske kirkens tradisjoner skal følges.

- Man kan ikke gjøre hva som helst innenfor kirkens domener, men det handler her om personenes største dag i livet og da synes jeg man må tillate en viss frihet, sier Hägglund.

Så gjenstår det å se om det er bruden som får det siste ordet i denne saken...

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken