Gå til sidens hovedinnhold

Bryllupsprogrammet er klart

Tre dagers fest!

(SIDE2): De svenske kongebarna er i vinden om dagen, krisen mellom prinsesse Madeleine (27) og Jonas Bergström (31) er nå så stor at Madde har bestemt seg for å reise utenlands en måneds tid. Forholdet mellom prins Carl Philip (31) og realitystjernen Sofia Hellqvist (25) er også hett stoff.

Begge deler tar helt klart oppmerksomheten bort fra kronprinsesse Victorias bryllup. For selv om dronning Silvia (66) har sagt at eldstedatterens bryllupsforberedelser tar mye tid, så har de nok også Maddes bryllup i tankene.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Ettermiddagsbryllup
I dag ble programmet sluppet på det svenske kongehuset hjemmesider - og vielsen skal stå klokken 15.30 i Storkyrkan i Gamla Stan lørdag 19. juni. Vielsen er det erkebiskop Anders Wejryd som står for - han utsier en bønn over ringene eller ringen, deretter sies det løfter, ringutveksling og velsignelse.

Etter vielsen er det kortesje gjennom byen, og ferd med den kongelige sjaluppen Vasaorden. Påfølgende bryllupsmiddag på det kongelige slott i Stockholm med kongeparet som verter.

På innbydelsen som svenske P4 Extra har fått tak i, står det at gjestene må være på sine plasser i kirken innen klokken 15. Kvinnene må bære lange aftenkjoler eller «aftentoilette» som det kalles på svensk, mens herrene kan komme i enten militært antrukket eller i dress.

Gjestene bes svar på invitasjonen innen 30. april.

Galla og lunsj
Feiringen starter selvsagt ikke på lørdag - allerede torsdagen før har kongeparet invitert til middag på Drottningholms slott med kongelige gjester.

På fredag har regjeringen mottakelse for kommuner og landsting i Stockholms Stadshus, med påfølgende middag i Eric Ericsson-hallen. På kvelden inviterer Riksdagen til gallaforestilling i Konserthuset.

Kommentarer til denne saken