Gå til sidens hovedinnhold

Ringens hemmelighet

Ingen vet hvor Victorias forlovelsesring kommer fra.

(SIDE2): - Det er en ring som betyr utrolig mye for meg, sa kronprinsesse Victoria (32) hemmelighetsfullt på forlovelsesdagen 24. februar 2009 .

Men hvor ringen kommer fra, er det fortsatt ingen som vet - men det betyr ikke at spekulasjonene stanser av den grunn. Særlig i disse tider, med tanke på at Daniel Westling (36) og Victoria nok er i full gang med å få designet gifteringer.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Mammas ring?
Spekulasjonene i svenske aviser og blader kan ringen ha en verdi av om lag 200.000 kroner. Ifølge svenske Aftonbladet tror man at forlovelsesringen med en stor, glitrende diamant på er et arvegods.

Ringen er nemlig slående lik den som dronning Silvia (66) fikk av kong Carl Gustaf (63) da han fridde til henne på 1970-tallet. Den ringen hadde gått i arv fra Victorias farmor, prinsesse Sibylla.

- Størrelsesmessig ser de like ut. Om det er slik at i det minste stenen kommer fra prinsesse Sibyllas ring, som siden ble Silvias er det rimelige å anta at den har gått videre til Victoria. Det er i så fall samme sten som enten er satt på en ny eller oppfrisket ring, sier smykkeekspert Johanna Isacsson til Aftonbladets nye bryllupsmagasin Royal.

Stemmer ikke
Ifølge Svenske Damtidning har tidligere hoffansatte Elisabeth Tarras-Wahlberg, som jobbet for det svenske hoffet i en årrekke og som Victorias hovmarskalk inntil 2008, røpet at ringen verken stammer fra kongehusets skattkiste eller kjøpt hos hoffleverandør W.A. Bolin. Sistnevnte har vært hevdet å stå bak parets gifteringer.

Men i helgen ble Victoria og Daniel observert utenfor Atelier Borgilá i den svenske hovedstaden - de besøkte juveleren i en times tid (Daniel stakk riktignok etter en halv time). Juveleren har også vært hoffleverandør siden 1930, så det er ikke utenkelig at de har valgt dem framfor W.A. Bolin.

Smykkeeksperten tror Victoria kommer til å velge enten en enkel, ren giftering eller en evighetsring med stener rundt.

Hva de tittet på hos gullsmeden er selvsagt hemmelig, og forblir mest sannsynlig Daniel og Victorias romantiske hemmelighet inntil bryllupsdagen.

Kommentarer til denne saken