Gå til sidens hovedinnhold

Røper detaljer om brudekjolen

Victorias brudekjole blir blågul og hvit.

(SIDE2): Brudekjolen blir sydd i tråd med skikkelig tradisjonsrik, svensk håndverkstradisjon, skriver Svensk Damtidning.

30 meter silke
På svensk TV denne uken fortalte designer Camilla Thulin litt om detaljene rundt kronprinsesse Victorias kjole.

Hun forteller at kjolen sys av 30 meter med silkeduchesse, ved Almgrens Sidenväveri. Veveriet, som i dag også har en museumsdel, har lange tradisjoner i svensk håndverkskunst og har levert klær til de kongelige siden midten av 1800-tallet.

- Silkeduchesse har den fineste kvaliteten med sin glansede forside og matte bakside, forteller Thulin.

Svenskene synes selvsagt det er veldig bra at kronprinsesse Victorias kjole blir laget på den tradisjonelle måten. Kjolen blir klassisk i hvitt og en slags blågul farge.

- Victoria er så fargesterk i seg selv, og vakker i det klassisk enkle, sier designeren.

Ville ha svensk
Kronprinsessen selv har uttalt at hun ville ha en svensk designer til å lage sin kjole, og det får hun nå innfridd.

Skoene matcher selvsagt også kjolen, også de i en blågul farge. De er det skomakeriet Framåt i Stockholms Gamla Stan som skal stå for. Skoene blir også i silkeduchesse og skal etter sigende være svært gode for føttene.

Hvem som skal levere ringene og smykkene til bryllupet er ennå en godt bevart hemmelighet. Men den Camilla Thullin tror det kan bli juveleren W.A. Bolins som kommer til å levere ringene.

- Bolins har jo vært hoffleverandør for tre svenske konger, sier hun.

Kamédiadem
Victoria og Daniel har valgt den samme bryllupsdatoen som kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

I og med at de svenske tradisjonene er veldig klare, så det er nærliggende å tro at Victoria vil gjøre som sin mor og bruke kamédiademet med slør hengende bak. Helt i tråd med Bernadotte-dynastiets franske røtter, skal vi tro Svensk Damtidning.

Fargene til bryllupet ellers blir hvitt, gull, krem, gul, mørkblå, serafimerblå og lindblomstgrønt. Ifølge nettstedet er inspirasjonen hentet fra forsommertiden. Det vil også være sesongens blomster som vil bli benyttet som dekorasjon i bryllupet.

Kilde: Svensk Damtidning og det svenske kongehusets hjemmesider.

Kommentarer til denne saken