Gå til sidens hovedinnhold

Svigermor hjalp Victoria

Ny bok avslører hvordan svigerfamilien støttet Victoria i den vanskelige tiden.

(SIDE2): Kong Carl Gustaf vegret seg lenge for å i det hele tatt snakke om Daniel Westling (34).

Datterens kjæreste var et ikke-tema, avsløres det i den nye boken «Victoria - prinsessen privat» skrevet av Expressens hoffeksperten, Johan T. Lindwall.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Svigermor reddet forholdet
Da forholdet mellom kronprinsesse Victoria (32) og Daniel Westling (23) blomstret opp i 2002, ble Victoria varmt tatt imot av Daniels familie hjemme i Ockelbo.

Hjemme var det derimot langt vanskeligere. Det tok lang tid for både kongen og dronning Silvia å akseptere datterens kjærlighet til Daniel, skriver Expressen.

Det skal ha vært Daniel mors, Eva Westling (65), som spilte en avgjørende rolle for kronprinsessens velbefinnende. Victoria takket også varmt sin svigerfamilie da forlovelsen mellom henne og Daniel ble offentliggjort for ett år siden.

Eva beskrives i boken som den som reddet Daniel og Victorias forhold - som hele tiden støttet og kom med gode råd til det unge paret.

Vil ikke holde
I 2003 svarte kongen dette på spørsmål om Westling:

- Hvilken kjæreste?

Så sent som sommeren 2008 fikk Daniel ikke være i nærheten av kronprinsessens offisielle fødselsdagsfeiring på Solliden, det til tross for at de var samboere i mange år.

Lindwall skriver også i boken at dronning Silvia fortalte sine venninner at hun ikke trodde forholdet ville vare.

Tilgitt
Victoria har ifølge avisen tilgitt sin foreldre.

- Hun har tilgitt sine foreldre for at de satte seg imot forholdet, og hun sier at foreldre alltid vil sine barns beste og at de jo ikke kunne vite om Daniel skulle bli en støtte i hennes arbeid. Men hun er veldig klar over den klasseforakten som fantes i hennes kretser rundt forholdet, sa forfatter Herman Lindqvist om temaet i fjor ifølge Expressen.

Kronprinsessen og hennes svigermor har fortsatt en svært nært og varmt bånd, og snakkes ukentlig.

Kommentarer til denne saken