Gå til sidens hovedinnhold

Victoria er årets yrkeskvinne

Ikke bare årets brud...

(SIDE2): Mens forlovelsesbruddet mellom prinsesse Madeleine (27) og Jonas Bergström (31) så smått begynner å fordøyes i Sverige, fikk kronprinsesse Victoria (32) i dag en hyggelig beskjed.

Et forbilde
Hun ble kåret til årets yrkeskvinne 2010 av likestillingsorganisasjon BPW Sverige. Organisasjonen mener 32-åringen er et forbilde for alle kvinner - særlig for unge på vei ut i arbeidslivet.

- Vi vil gjerne løfte fram den yrkesutøvende delen av hennes liv, og ikke alt det andre som det skrives så mye om, sier organisasjonens talsperson Solveig Staffas ifølge Svensk Damtidning.

Bakgrunnen for at nettopp Victoria fikk prisen var følgende:

For den ambisjon, energi og målbevissthet som kronprinsessen utfører i sitt oppdrag som representant for Sverige. Dertil utfører kronprinsessen sitt arbeid med glede, engasjement og med en evne til å begeistre andre. Kronprinsesse Victoria er i sitt yrkesaktive liv et godt forbilde for alle yrkesaktive unge kvinner.

Prisen er blitt delt ut siden 1981, og ble i fjor gitt til H&Ms sjefdesigner Margareta van den Bosch.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Travel vår
Nå er det knapt halvannen måned til kronprinsessebryllupet står, og det betyr en hektisk tid for både Victoria og Daniel.

De holder på å dekorere og pusse opp sitt nye hjem Haga slott, med god hjelp fra Madeleine som hjelper med innredningen.

Les også:Bryllupsprogrammet er klart

Les mer her:Får sitt slott denne uken

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Kommentarer til denne saken