Gå til sidens hovedinnhold

Victoria kuppet homogallaen

Dukket opp i all hemmelighet.

(SIDE2): Det kom overraskende på både media og gjestene under «Gay Gallaen» i Stockholm sent mandag kveld at kronprinsesse Victoria (35) dukket opp og delte ut pris til årets homo.

Overveldet
- Jeg skal jo bare dele ut pris. Men jeg blir veldig glad og veldig rørt, sa kronprinsessen med et stort smil - tydelig overveldet av responsen med stor hyllesten og applaus fra salen som ikke ville ta slutt.

Så skulle hun endelig få hedre en person som fikk den gjeve prisen.

- Vi skal tørke hverandres tårer med åpne hjerter. Prisen går til forfatter, dramatiker og inspirator Jonas Gardell, sa Victoria etter at den stående ovasjonen hadde gitt seg.

Overrasket
Jonas Gardell (49) mottok, både overrasket og veldig rørt, prisen av kronprinsessen. Han sier til den svenske avisen Aftonbladet at det betyr veldig mye at landets blivende dronning stiller opp på et slikt arrangement.

- Det betyr så mye at det homofile miljøet mottar denne inkluderende anerkjennelsen. Det har aldri skjedd før så vidt jeg vet. Det er skrevet verdenshistorie her i dag når et medlem av kongefamilien kommer hit, og bare ta ordet «homo» i sin munn. Jeg tror Mark ble aller mest overrasket, sier den populære forfatteren videre og nevner sin ektemann Mark Levengood.

Sistnevnte kjenner Victoria og har intervjuet henne en rekke ganger i årenes løp. Men kronprinsessen holdt det altså hemmelig at hun skulle dele ut prisen.

Det siste året har Gardell mottatt stor hyllest for sin selvbiografiske dramaserie «Torka aldri tårar utan handskar», men han har i tillegg skrevet en rekke bøker og skuespill. Serien er ventet på norske TV-skjermer til våren.

Se video fra utdelingen fra Sveriges største homonettside, QX.se, under:

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken