Gå til sidens hovedinnhold

Victoria er tidenes vakreste brud

Svenskenes kronprinsesse knuser de andre kongelige i finsk kåring.

(SIDE2:) Kronprinsesse Victoria strålte mer enn både Grace Kelly og Kate Middleton, ifølge den finske kåringen.

Ikke overrasket
Det er avisen Italehti som har spurt sine lesee om hvem som er den vakreste kongelige bruden gjennom tidene. 13.000 personer ga sin stemme, og svenskenes Victoria er ifølge dem den nydeligste bruden noensinne. Hun vant med 44 prosent av stemmene.

Det svenske hoffet er imidlertid ikke overrasket over «seieren» i denne kåringen.

- Vi vet at kronprinsesseparet er veldig populære i Finland. I Finland kjenner man den svenske kongefamilien like godt som i Sverige, og den følges med stor interesse. Det ble bevist nylig da de var på besøk der og ble tatt godt imot, sier informasjonssjef ved hoffet, Bertil Ternert til Expressen.

Kronprinsesse Victoria og Daniel ga hverandre sitt ja 19. juni i fjor. Den 24. februar 2009 offentliggjorde det svenske hoffet at Victoria har inngått forlovelse med Daniel, som hun har vært sammen med siden 2002. Kronprinsessen er den eneste kvinnelige tronarvingen blant de europeiske kongehusene.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

De fire neste
Vår kronprinsesse Mette-Marit havner ikke blant topp fem. På andreplass i den finske avstemmingen kommer nemlig Grace Kelly. Hollywood-stjernen giftet seg med fyrst Rainier III av Monaco. De to ble ektepar i 1956, og selv om hun ofte blir omtalt som en av de vakreste brudene, fikk Grace Kelly kun 12 prosent i denne kåringen.

På en tredjeplass havner Kate Middleton, som giftet seg med prins William 29. april. Den nydelige brunetten får kun 11 prosent, men havner likevel før avdøde prinsesse Diana som får 9 prosent av stemmene. På femteplass, med syv prosent av lesernes stemmer, kommer Charlene Wittstock. Hun giftet seg med fyrst Albert 23. juni i år.

Kommentarer til denne saken